Een combinatie van twee kerstklassiekers; wellington en kalkoen. Deze variant van de wellington heb je in een mum van tijd in de oven. Decoreer het in kerststijl en je hebt een echte eye-catcher.
Ingrediënten voor Kerst hoofdgerecht; Christmas Wellington
Benodigdheden
- Kerstvormpjes
- Oven
- 2 Bakplaten
- Bakpapier
- Kwast
- Thermometer
Bereiding
- Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes.
- Snijd de kalkoenfilet aan 1 kant in, vouw open en kruid met de bbq kruiden. Laat dit marineren (liefste een dag van tevoren)
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vul de kalkoen met de abrikoos en vouw terug.
- Pak de filet nu voorzichtig in met de eerste rol verse bladerdeeg en zorg dat de vouw aan de onderkant zit
- Steek met de vormpjes diverse figuurtjes uit de tweede rol verse bladerdeeg. Versier de wellington rijkelijk.
- Roer de 2 eidooiers los met een beetje water. Smeer met een kwast de gehele wellington in.
- Plaats de wellington in de voorverwarmde oven voor ongeveer 90 minuten.
- Steek voorzichtig met de thermometer in de kern van de wellington. Als deze 65 graden is, is de kalkoen klaar. Te vroeg klaar? Draai de oven terug naar 100 graden en laat de wellington nog maximaal een half uurtje staan.
Serveer de kalkoenwellington met geroosterde groenten, aardappeltjes en een uienjus.
Tip! Begin al eerder op de dag met stap 1 t/m 7 en plaats ’s avonds alleen de wellington in de oven, zo hoef je in de avond te staan.