Ingrediënten
- 4 zachtzure appels
- ½ pak Koopmans Appelkruimeltaart
- 50 gram roomboter of margarine
- 1 ei
- 150 gram blauwe bessen
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels suiker
- bol room- of sorbetijs naar keuze (bijvoorbeeld; karamel, noten of chocolade)
Bereiding
Ingrediënten voor Kerst dessert; Apple crumble met blauwe bes
Benodigdheden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden celcius
- Maak de appels schoon, snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis.
- Maak de crumble volgens de verpakking. Snijd de roomboter in dobbelstenen en doe ze in de kom, voeg de mix toe (1/2 pak) en meng het met een mixer tot een kruimelig deeg. Kluts een ei en voeg de helft toe aan het deegmengsel.
- Meng de appelpartjes met de blauwe bessen, de kaneel en de suiker.
- Verdeel het fruitmengsel over de kommetjes en verdeel hierover het kruimelige deegmengsel.
- Bak de appelcrumble in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten. Serveer met een bol ijs.
Tip! Bereid stap 1 t/m 5 alvast in de middag, dan hoef je het ’s avonds alleen nog maar in de oven te schuiven.
Bekijk hier ook hoe jij je kersttafel pas echt leuk kan aankleden.