Met deze tips maak je je kersttafel nog gezelliger

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

All I want for Christmas is…een sfeervolle kersttafel?!

Maar hoe maak je nu zo’n perfect gestylede tafel? Wij hebben DE tips voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren en deel jouw zelfgemaakte kersttafel met ons!

Kerst, het perfecte moment om eens lekker uit te pakken en net iets meer werk van je eettafel te maken. Trek je mooiste borden uit de kast, poets oma’s zilveren bestek op en stof je mooiste glazen af. Met deze tips vergeet je niets en maak je van jouw culinaire kerstmoment iets onvergetelijks.

 

Puur natuur

Voor niemand onbekend, maar natuurlijke elementen doen het altijd goed in de tafel styling. Ga in je eigen tuin op zoek naar de mooiste groen- & natuurdecoraties en maak er je eigen creatie van. Denk hierbij aan een takje op het servet met een strikje erom of een stukje hout waar je de naamkaartjes in kunt plaatsen.

 

Kersttafel groen

 

Midden in de spotlights

Hoewel de meeste mensen graag iedere hoek van de tafel vol zetten, kan je veel beter je decoratie op het midden van je tafel leggen. Hier kun je je helemaal uitleven en blijft de tafel toch overzichtelijk. Over zicht gesproken, zorg ervoor dat je geen muur van spullen maakt, want anders kan je elkaar natuurlijk niet meer zien.

Thema night

Een thema maakt het decoreren van je tafel een stuk makkelijker. Je weet precies hoe je tafel eruit moet komen te zien en welke kleuren je kunt gebruiken. Voer het thema niet alleen door in je tafel, maar geef het thema ook aan je gasten door.

Laat je gasten zich uitdossen met diverse gadgets en feestelijke outfit, helemaal passend bij jouw opgemaakte kersttafel.

Let ook op je servies en bestek. Kies voor een complete set of combineer juist verschillend bestek. Maar zorg ervoor dat het geen halve bak is, want hierdoor ziet het ernaar uit dat je maar wat gedaan hebt.

 

 

Licht, camera, actie!

Als afsluiter; verlichting doet meer dan je denk. Kijk maar eens naar je versierde kerstboom of de verlichte straten.

Kaarslicht wordt vaak als een van de mooiere en sfeer makende lichten beschouwd, verwerk dit dus ook in je tafeldecoratie. Probeer voldoende kaarsen te plaatsen dat je misschien zelfs wel de lampen uit kunt zetten. Toch te donker? Kies voor een dimmende hanglamp of zet een vloerlamp erbij, maar geen ziekenhuislichten, dit is een no go-zone.

Kersttafel wit en goud

Bekijk hier ook de meest lekkere kerstgerechten.

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.