Deze honing soja kippenvleugels worden gegarandeerd je nieuwste kwijlwaardige obsessie. De vleugel is een alleskunner of beter gezegd: een altijd-kunner. Op feestjes is het een nummer één favoriet, doordeweeks vergezeld door bijvoorbeeld deze frisse confettisalade, als feestmaal in het weekend én zelfs 's avonds in bed met een lekker filmpie op de achtergrond wil je je best verliezen aan een flinke portie van deze Azatische chicken wings.
Ingrediënten voor De allerbeste chicken wings met sojasaus, gember en sesamzaadjes
Benodigdheden
- Olijfolie
- Keukenrol
- Bakplaat met bakpapier
- Oven
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet de aluminiumfolie in met een laagje olijfolie om te voorkomen dat de vleugels blijven plakken.
- Schil de gember en snijd in dunne plakken. Pel de tenen knoflook en hak fijn, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in dunne ringen en pel de ui en snijd deze grof in halve ringen. Snijd de bosui in ringen en de limoen in kwarten.
- Maak nu de marinade door honing, sojasaus, knoflook, gember, water, limoensap, ui, rode peper en water toe te voegen aan een pannetje. Breng het aan de kook en zet het vuur laag en laat het ongeveer 10 minuten sudderen en inkoken.
- Gebruik een stukje keukenrol om de vleugels goed droog te deppen.
- Doe de kippenvleugels in een grote schaal en meng met 3/4 van de marinade. Leg de vleugels op de met aluminium beklede bakplaat, samen met de limoen en schuif voor ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer tijdens het braden of ze niet te donker worden. Als dat zo is, plaats ze dan op een lager rek of dek af met folie.
- Bestrijk, wanneer gaar, ze opnieuw met de overgebleven marinade. Leg op een schaal of plaat en bestrooi met bosui en geroosterde sesamzaadjes en serveer.