Salades / Bereidingstijd: 0-10 minuten / 0-2 personen

Pride on your plate: confettisalade van Juutlovesfood

Van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus is het Pride Amsterdam, een 9-daags festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt! Het hoogtepunt van de Pride is natuurlijk de Canal Parade. De allereerste Pride werd gehouden ter nagedachtenis aan de Stonewall-rellen in New York. Deze rellen waren wereldwijd het begin voor verschillende holebi-demonstraties. Zeven jaar na de Stonewall-rellen werd in Nederland voor het eerst op grote schaal gedemonstreerd, deze demonstratie werd georganiseerd door de Internationale Lesbische Alliantie. Dit werd een jaarlijks evenement dat sinds 1979 ‘Roze Zaterdag’ wordt genoemd. De Pride is, in tegenstelling tot Roze Zaterdag, niet ontstaan als demonstratie. De Pride is een feest, dat werd georganiseerd door een vereniging van verschillende homo horeca-ondernemers, om Amsterdam als homo-uitgaansstad te promoten en de vrijheid en diversiteit te vieren. 

De alom bekende regenboogvlag is het symbool van de LHBT-gemeenschap, vandaar dat wij graag een aantal kleurrijke recepten met jullie willen delen. Met deze recepten vieren wij de Pride!

Home Made Chef Jutri heeft een heerlijke, maar vooral kleurrijke confettisalade voor jullie gemaakt. Hoe je deze salade maakt, lees je onder de foto. 

Confettisalade

 

Ingrediënten voor de confettisalade:

  • 1 stronk little gem, fijngesneden 
  • ½ komkommer, in kleine blokjes
  • 10 radijsjes, in kleine blokjes
  • ½ oranje puntpaprika, in kleine blokjes
  • ½ rode puntpaprika, in kleine blokjes
  • ½ gele puntpaprika, in kleine blokjes
  • 10 aardbeien, in kleine blokjes
  • 3 eetlepels granaatappelpitjes
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel eetbare viooltjes

 

Ingrediënten dressing:

  • 60 milliliter extra vierge olijfolie
  • 20 milliliter witte balsamico azijn
  • 1 dessertlepelhoning
  • 1 afgestreken dessertlepel mosterd
  • Keltisch zeezout, naar smaak
  • Verse zwarte peper, naar smaak

 

Bereiden:

  1. Snijd alle ingrediënten voor de salade in kleine blokjes en doe deze een serveerkom en meng goed door. 
  2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje met een goede deksel, bij voorkeur een weckpot. Schud flink, ongeveer 10 seconden, tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. 
  3. Voeg de dressing toe aan de salade, meng goed door, zodat de dressing gelijkmatig is verdeeld over de salade. 
  4. Serveer de salade in een mooie schaal of op een mooi bord. 

 

Wil je meer recepten van Home Made Chef Jutri lezen? Klik dan hier

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie