Heb je nog wat groenten over van een ander recept? Dan kan je die goed gebruiken om een boerenomelet tosti te maken. Onze Home Made Chefs maken ze soms ook met overgebleven soepgroenten uit een zakje.
Ingrediënten voor Lekkere en voedzame lunch: Boerenomelet Tosti
Bereiding
- Snij de binnenkant uit de twee sneetjes brood, zodat je alleen de korst en een klein randje van brood overhoudt.
- Roer de eieren los in een kom en voeg vervolgens zout en peper toe.
- Doe de boter in de pan samen met de ham blokjes, paprika en de prei en fruit alles even aan. Maak twee hoopjes van het mengsel en leg de twee uitgeholde sneden brood om de hoopjes heen.
- Giet het mengsel van ei in de uitgeholde sneden brood. Bak de sneden op een laag vuur gaar.
- Als de sneden gaar zijn haal je ze uit de pan en leg je de andere twee sneden in de pan. Bestrooi de sneden met oude kaas.
- Leg de uitgeholde sneden op de andere twee sneden in de pan, bestrooi met een beetje oude kaas. Als de onderste sneden brood goudbruin en krokant zijn, is de boerenomelet tosti klaar.
Uit het boek: Tosti's met een twist
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld
Ben je fan van tosti's met een eitje? Dan is onze tosti eggs Benedict echt iets voor jou.