Tosti Eggs Benedict

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

tosti eggs benedict

Ingredienten voor de tosti met eggs Benedict:

Tosti

  • 4 sneetjes meergranen casinobrood
  • 100 gram gewassen, geblancheerde en uitgeknepen spinazie
  • 50 gram geitenroomkaas
  • Boter

 

Bearnaisesaus

  • 2 deciliter natuurazijn en 5 dl water in een steelpannetje4
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1 eetlepel water
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • 3 takjes dragon fijngesneden
  • 1 snufje zout
  • 1 draai uit de pepermolen
  • 125 gram gesmolten boter

 

Gepocheerde eitjes2 eitjes maat M

 

 

 

 

 

 

Bereiden:

Ingrediënten voor Tosti Eggs Benedict

ei (maat M)
Ingrediënten tosi
meergranen casinobrood
gewassen, geblancheerde en uitgeknepen spinazie
geitenroomkaas
Boter
Ingrediënten bearnaisesaus
natuurazijn
water in een steelpannetje
eidooiers
droge witte wijn
water
citroensap
dragonazijn
dragon, fijngesneden
zout
peper
boter, gesmolten

Bereiding

  1. Bedek 2 sneetjes brood met de geblancheerde spinazie en brokkel daar de geitenroomkaas overheen. Leg er de andere snee brood op en besmeer de buitenkant van het brood dun met boter.
  2. Verhit een kleine steelpan met natuurazijn en water. Meng in een mengkom de eidooiers, wijn, water, citroensap, dragonazijn, gesneden dragon en zout en peper. Klop dit mengsel boven het warme pannetje au bain-marie tot een schuimige saus. Als de saus stevig en dikker wordt, kun je langzaam terwijl je klopt de gesmolten boter toevoegen.
  3. De bearnaisesaus kun je maximaal een kwartiertje naast je fornuis laten staan. Bewaar de pan met water en azijn voor de gepocheerde eitjes.
  4. Verwarm het water met azijn kookt tot onder het kookpunt. Maak met behulp van een garde een kolkje in het water. Voorzichtig het eerste eitje open tikken en in het kolkje eruit laten glijden. Het eitje in 5 minuten pocheren. Herhaal dit met het andere eitje. Schep de gepocheerde eitjes op keukenpapier. Zorg ervoor dat het vocht nog warm genoeg is. Indien nodig eerst het vocht weer aan de kook brengen.
  5. Toast de 2 tosti’s in het tosti-ijzer en goudbruin.
  6. Serveer bovenop de tosti’s de eitjes en bedek met een lekkere schep bearnaisesaus. Garneer af met een takje verse dragon en een draai verse peper.

 

Tip: Lukt het pocheren niet? Kook dan een lekker zacht gekookt eitje bij deze tosti.

Uiteraard hebben wij nog veel meer heerlijke tosti recepten, je vind ze hier.

De tosti eggs Benedict komt uit het boek: Tosti's met een twist

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen