Restaurant Daalder Amsterdam

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

“Eten bij Daalder, wat een top ervaring”, zo omschreef onze chef Dirk Prins zijn bezoek aan het restaurant.

 

Chef Dirk versterkt al een aantal jaren ons team, hier zijn we maar al te blij mee, en hij is altijd op zoek naar manieren om zichzelf te blijven verbeteren. Zo vertelt hij ons over nieuwe inspiratie die hij heeft opgedaan, en hoe hij dit wil gaan toepassen in zijn gerechten. Afgelopen week is Dirk naar restaurant Daalder geweest, waar hij diverse lekkernijen heeft mogen proberen, en de chef zelf heeft mogen ontmoeten.

 

Dirk vertelde dit over zijn ervaring:

 

“Al een tijd ben ik bezig om mijn Indonesische roots in mijn gerechten te verwerken, en zo probeer ik via verschillende kanalen tips & tricks te bemachtigen om mijzelf continu te verbeteren. Afgelopen weken ben ik, via Instagram, in aanraking gekomen met een Molukse chef die zijn eigen restaurant heeft. Hij heeft mij uitgenodigd om een keer langs te komen, en zo ging ik met een vriend van mij langs bij het restaurant genaamd Daalder. Van tevoren had ik verwacht dat we een 5 gangen menu zouden krijgen, maar tot onze verrassing kregen wij maar liefst een 7 gangen voorgeschoteld, met een speciale Wagyu als tussendoortje. De gerechten zorgden voor een ware smaaksensatie. De smaken en texturen verschilden van zoet tot zuur, en van knapperig tot heerlijk zacht. Het lekkerste gerecht was, tot mijn verassing, de champignons met bleekselderij en grapefruit. De gerechten werden allemaal door Dennis Huwaë klaar gemaakt. Na het eten kregen wij ook een rondleiding en sloten af met een ontmoeten met chef Dennis Huwaë zelf. Hij vertelde waar hij zijn inspiratie vandaan haalde en dat hij jarenlang bezig was, en nog steeds is, met het blijven ontdekken van nieuwe smaken en combinaties van ingrediënten.

 

Door deze hele ervaring ben ik zelf nieuwe texturen en smaken met elkaar gaan combineren in mijn eigen gerechten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nieuwe inzichten heb gekregen in het combineren en experimenteren met diverse ingrediënten. Het was echt een top avond en ik heb er ook een geweldige ervaring aan over gehouden.”

 

 

Daalder Dirk

Daalder

 

Daalder is een restaurant dat gerund wordt door Dennis Huwaë en Frans van Dam, en is gevestigd aan de Lindengracht in Amsterdam. Het concept dat zij hanteren is; topniveau voor iedereen. Zij hebben een plek gecreëerd waar iedereen durft binnen te stappen en zich ook op zijn gemakt voelt. In restaurant kan je ervoor kiezen om aan een tafel te zitten of aan de bar zelf. Aan de bar krijg je de chefs live in actie te zien hoe zij jou gerechten klaarmaken, zo krijg je tijdens het eten letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken. 

 

In het restaurant kun je uit een 6-gangen, 8-gangen of een menu innovatief kiezen, hierbij krijg je diverse gerechten geserveerd met verschillende smaken en texturen die aan jou wensen voldoen.

Lindengracht 90 - Amsterdam

 

Daalder Amsterdam

Dennis Huwaë

 

Dennis Huwaë is één van de mede eigenaren van Daalder, maar hiernaast is hij ook te vinden in de keuken als een van de chefs. Hij daagt zijn team uit door de lat bijzonder hoog te leggen, hierdoor zorgt hij ervoor dat werken in zijn keuken een culinaire topsport wordt. Hij doet dit om ervoor te zorgen dat hij en zijn team altijd de volle honderd procent geven en ieder gerecht op het allerhoogste niveau bereid wordt.

Er is voor Dennis hierdoor niet veel veranderd sinds zijn 2-sterrent tijd, zo heeft hij voor onder andere Ciel Bleu en Brouwersklokje gewerkt. In 2016 heeft hij besloten om voor zichzelf te beginnen. Hij heeft 1,5 jaar lang de tijd genomen om zijn team en het restaurant zo in te richten om ervoor te zorgen dat alles en iedereen op de juiste plek staat en de juiste kwaliteit en smaken begrijpt.

 

Daalder Dennis Huwaë

 

 

Ben je in Amsterdam of ga je er binnenkort heen? Lees dan ook de hotspots om te wijnen in Amsterdam.

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.