Lekker luisteren: 7x de leukste culinaire podcasts.

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Lekker luisteren: deze 7 culinaire podcasts mag jij als foodie niet missen! 

In de wereld van podcasts kun je nog wel eens verdwaald raken. Interessante podcasts waar je iets van kunt leren, gekke dingen die je nog niet wist, moordmysteries, spirituele podcasts tot aan (je voelt hem al aankomen…) culinaire podcasts. 

Laten we bij het begin beginnen. Wat is een podcast eigenlijk? Een podcast is een audio uitzending die je kunt beluisteren op bijvoorbeeld Spotify of iTunes. Toen de draagbare mp-3 spelers werden geintroduceerd kwam ook de mogelijkheid tot het maken van podcasts. Dit was vooral populair onder radioamateurs. De term podcast is een samentrekking van “iPod” en “Broadcast”. Na 2011 schiet de populariteit van podcast razendsnel omhoog. Dit omdat het voor zowel amateurs als professionals redelijk gemakkelijk is om zo’n audio uitzending te maken. En met vele uiteenlopende onderwerpen en uitzendingen die soms maar een paar minuten duren, is er altijd wel een podcast die geschikt is voor jou. 

En die culinaire podcasts? Iedere foodie moet er toch op zijn minst eentje hebben geluisterd. Zo kun je luisteren naar interviews met chef-koks, leren over verschillende (eet)culturen, tips & tricks leren die je direct in de keuken kunt toepassen of leren over trends in de foodbranche. Heerlijk, toch? Je culinaire kennis bijspijkeren vanuit je luie stoel. 

Wij zetten de 7 lekkerste, leukste en mooiste culinaire podcasts voor je op een rijtje. Luisteren maar! 

culinaire podcasts

BEZETEN VAN ETEN

Lize ziet eten gewoon als een noodzakelijkheid. Je moet nou eenmaal eten om een brandstof voor je lijf te hebben. Maar sommige mensen zijn echt compleet bezeten van eten. In deze podcast probeert ze te begrijpen hoe dat komt. Ze neemt je mee op een reis langs verschillende chefs die hun geschiedenis, cultuur, smaak en recepten delen. Samen ontdekken ze dat eten een gemeenschappelijke taal is. Ook lekker: de afleveringen duren meestal maar een kwartiertje, dus ideaal voor onderweg of even tussendoor. 

 

WAT SCHAFT DE PODCAST

Jonas en Jeroen ontdekken in deze podcast culinaire classics en tongstrelende trends. Elke 2 weken komt er een nieuwe aflevering van deze podcast. In een notendop: het gaat gewoon om lekker eten en drinken. Van zelf in de keuken staan tot uit eten gaan. En van klassiekers tot de nieuwste trends. Ze presenteren een vaste opbouw van hun podcast waarbij een gerecht centraal staat. 

 

MANGIARE!

Laat je niet afleiden door de titel van deze podcast, het is namelijk gewoon een Nederlandse, van de NTR. Petra praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Hier worden nieuwe kookboeken doorgenomen, auteurs en chefs geïnterviewd en ook reportages uitgezonden. Elke vrijdag komt er een nieuwe aflevering van deze podcast online. 

 

CHEFT

Als je éen podcast luistert, kies dan deze. Culinair recensent Hiske Versprille spreekt uitgebreid met de beste Amsterdamse chef-koks. Ze kijkt mee in de keuken, trekt deksels van pannen en vraagt de chefs het hemd van het lijf. Want haar motto: hoe meer je weet, hoe meer je proeft. Ze spreekt onder meer met Joris Bijdendijk van RIJKS, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk van o.a. restaurant BREDA (waar wij een super leuk thuismenu van kookte, en een mooi artikel over schreven), Leonardo Pacenti van Toscanini en Sidney Schutte van Librijes Zusje. 

 

Natuurlijk zijn er ook een paar goede internationale podcasts. Dus, luister je graag in het Engels? Check dan zeker onderstaande podcasts ook even: 

SPILLED MILK

In deze podcast gaan schrijvers en cabaretiers Molly Wizenberg en Matthew Amster-Button aan de haal met een food-gerelateerd onderwerp. Van appels tot aan winterpompoen en pepermuntjes. En op dit onderwerp gaan ze vervolgens helemaal los. Resultaat: een knettergekke, razendsnelle en hilarische podcast. 

 

BURNT TOAST

Eten is een essentieel onderdeel van ons leven, en beïnvloedt ons veel meer dan we denken. Deze podcast werpt een blik op verschillende aspecten van onze eetcultuur en community. Hierbij komt hij tot mooie inzichten, verrassende conclusies en ontmoet hij de mensen die bezig zijn met het vormen van de toekomst van ons eten. Ook bespreekt hij de oorsprong van de producten die wij dagelijks gebruiken. 

 

TASTE DAILY

Als je een fan bent van koken, diep in de culinaire geschiedenis duiken en het bespreken van onze snel veranderende food cultuur, is dit een podcast voor jou. Elke dag verschijnt er een nieuwe aflevering van deze podcast, en duren maximaal tien minuten. Ideaal dus als tussendoortje. Luister naar interviews, informatieve stukken en reportages, maar ook culinaire reizen en spannende ingrediënten. 

 

 

Heb jij onlangs nog een toffe podcast geluisterd? Laat het ons weten, dat vinden we leuk! 

 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.