Wij haalden restaurant BREDA in huis met BREDA @ Home!

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Restaurant Breda 

Restaurant BREDA is een restaurant in Amsterdam. De zaak is opgericht en gerund door culinair trio Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden. Alle drie komen ze uit (je raadt het al) de stad Breda. Hun vriendschap is al jarenlang gebouwd op de liefde voor mooi eten en drinken, en dit zorgde ook voor een droomstart van hun carrières. 

Eerst openden ze samen Restaurant Guts, waar seizoensgebonden koken in thema’s centraal staat. Daarna volgde restaurant BREDA. Bruisend, een beetje retro en ook wat luxe. Maar vooral een plek waar je lekker eet. Enkel een verrassingsmenu te bestellen om te genieten van de creativiteit van de chef. Begeleid door een flinke wijnkaart die alleen al een reden is om het restaurant te bezoeken. Hier krijgt de bourgondische smaak uit het zuiden van Nederland een hoofdstedelijke allure. 

Ondertussen zijn ook restaurant Píta, dat een volledig nieuw licht schijnt op een classic broodje döner, en Maris Piper (de brasserie en de Chefs Table) geopend. Waarbij Maris Piper het eigentijdse chique broertje van BREDA is. Verfijnde gerechten in een gastronomische beleving. 

BREDA @ Home

Sinds kort kun je thuis genieten van de heerlijke gerechten van restaurant BREDA. Met BREDA @ Home kun je genieten van een 4- 5- of 6-gangen menu. Kies hierbij voor een passend wijnarrangement, het kookboek of een extra kaasplankje en je hebt de volledige BREDA-ervaring bij je thuis. 
De box is alleen in Amsterdam te bestellen. Maar, afgelopen weekend kwam BREDA naar Breda. In het weekend van 16-17 mei en 23-24 mei kun je eenmalig de gerechten in het zuiden van het land bestellen. En laat nou net een van onze Home Made Chefs in Breda wonen! We namen de proef op de som en maakten thuis het 4-gangen menu van restaurant BREDA @ Home. Lees snel verder hoe dit was. 

Het uitpakken van de tas is al spannend. Alles zit mooi geportioneerd en voorbereid in plastic bakjes. Handig! Dat we niet veel hoefden te koken wisten we, en alles ziet er dan ook tot in de puntjes verzorgd uit. De plastic bakjes zijn gemarkeerd met verschillende kleuren stickertjes, die overeen komen met de uitleg die erbij gevoegd is. Ook staan er op de Instagrampagina van Restaurant BREDA instructies met hoe je de bordjes kunt opmaken. We hebben er zin in en gaan enthousiast aan de slag! 
Er wordt netjes aangegeven wat je aan voorbereiding moet doen om helemaal klaar te zijn voor dit diner. De oven voorverwarmen, een ovenplaat klaarzetten en een pannetje. Handig! 
We beginnen met het brood met brandnetelboter. Lekker fris groen met een licht zuurtje. We happen wat van het brood met boter en terwijl we een wijntje inschenken lezen we de instructies goed door. Let’s go! 

 

Het eerste gerecht: Heilbot met kropsla en langoustinecrème. 

De langoustinecrème is mooi lichtroze en ruikt heerlijk! En de shiso vinaigrette om de sla mee aan te maken is de held van het gerecht. Wij maken het bordje iets anders op dan het voorbeeld en kiezen ervoor om de vis met de brûléebrander een gerookte bite te geven. Een goede start! Lekker fris en mooi gerechtje.  

 

Daarna volgt: Gekonfijte 'la Ratte' aardappel met butter 'n eek saus. 

Oké, toegegeven, dit hebben we even moeten googelen. Butter en eek staat voor boter en azijn. Het is een typisch Volendamse saus die vaak bij vis wordt geserveerd. En wij hebben er nog net niet ons bord bij afgelikt. De licht zurige saus ging uitstekend samen met de warme aardappeltjes, die we in de oven kort moesten verwarmen. Hierbij wat sjalotten op zuur en knapperig pittige waterkers en je hebt een top gerecht. 

 

Als derde: Gestoofde runderwang met gele biet. 

Het stoofvlees ruikt heerlijk kruidig en ligt te baden in een rijke donkere jus. Extra handig dat het in een aluminium bakje wordt geleverd dat zo de oven in kan. De gele biet (waar wij overigens echt dol op zijn) gaat er de laatste 6 minuutjes even bij. De granensalade geeft het gerecht een beetje stevigheid en bodem. Dat is ook nodig, met het zachte vlees dat uit elkaar valt en smelt in je mond. De gele bietjes knallen van het bord af en maken het tot een prachtig geheel. Lekker! Met een goed glas rode wijn tafelen we nog lang na. 

 

We sluiten af met: Appel met gezouten karamel, vanille hangop en gepofte boekweit. 

De ster van het hele menu als je het ons vraagt. De smaak- en structuur combinaties zijn uitstekend. De gezouten karamel is goddelijk. De boekweit is ontzettend knapperig en heeft een mooie granige smaak. De appel is nog fris en wordt door het verwarmen in de oven lekker zacht zonder zijn bite te verliezen. En de romige vanille hangop verbindt het hele gerecht als een geheel. Wat een heerlijke manier om een dinertje af te sluiten. 

 

Kortom: een heerlijk menu en erg leuk om thuis mee aan de slag te gaan. En je hoeft hier absoluut geen fantastische kok voor te zijn, gezien alles is voorbereid. Wij hebben zelf onze creativiteit losgelaten op de opmaak van de bordjes, maar als je wil is zelfs dit voor je bedacht. Wij hebben genoten van het BREDA @ home 4-gangen menu! 

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.