10 kerstcadeau's om van te watertanden voor échte foodies

Met servies waar je uitermate hebberig van wordt, award winnende producten en een overpriced schaal die fantastisch op de keukentafel zou staan.
Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

We weten allemaal dat je beter kunt dan een cadeaubon van bol.com. Ja, ik spreek jou rechtstreeks aan en het is oké om toe te geven dat je hierover nagedacht hebt. Gelukkig ben ik hier om je op het rechte pad te helpen. Tenminste als degene die je cadeaus ontvangt enige interesse heeft in koken of eten of beide, natuurlijk. Deze Kerst geef je dus geen cadeau die rechtstreeks naar de kringloop kan. Grote prijsjes en kleine prijsjes, voor keukenprinsen en prinsessen en dinner party kings en queens. Kleine disclaimer, als er iemand die mij persoonlijk kent dit leest: ja, dit mijn verlanglijst out in the open.

Anna & Nina servies

Na het scrollen in de online wildernis van serviezen kan ik deze niet uit mijn hoofd krijgen. Een must-have op je kersttafel. Koop er 1 als serveerbord, koop er 10 om de hele tafel mee te dekken (mocht je ergens een ton erven), maar je gaat geheid de blits maken. Wil je iets minder seizoensafhankelijks? Heb jij even geluk: de hele serviescollectie van Anna + Nina wil je in huis hebben.

Popolo Christmas Plate | €29,95 | www.anna-nina.nl

Keramieken fruitschaal

Een fruitschaal in de categorie less is more. Moet je al dat gekleurde fruit er eens in voorstellen? Een heerlijke toevoeging als je gek bent op natuurlijke, zandkleurige tinten. Zo simpel en toch zo perfect.

Ceramic gevlochten schaal Ferm Living | €58,- | www.nordicnest.nl

Le Creuset Olive Branch Collection

Mijn prachtige zwarte Creuset pan en ik zijn beste vrienden. Zo’n vriendschap waar eigenlijk niet tussen valt te komen, je kent het wel. De allereerste die ik uit de kast pak en de laatste die ik terugzet. Totdat ik deze campagnard uit de Olive Branch collectie voorbij zag komen dacht ik dat vreemdgaan niet in m’n bloed zou zitten. Voor deze parel zou ik graag buiten de deur eten. Wat een plaatje.

Le Creuset Olive Branch Collection Le Creuset Olive Branch Collection | www.lecreuset.com

Terra Delyssa olijfolie

Naast award winnende boeken, films, series en foto’s bestaat er dus ook zoiets als een award winnende olijfolie en daar is de extra vergine variant van Terra Delyssa er een van. Gekwalificeerd als hoogste kwaliteit olijfolie, die een delicate en milde smaak bevat. Daarmee trouwens ook de enige olijfolie ter wereld die per fles terug getraceerd kan worden van boomgaard naar fles. Kom jij even aan met een mooi verhaal bij je cadeau.

Terra Delyssa extra vergine olijfolieTerra Delyssa Extra Virgin Olive Oil 1 L | €19,- | www.yakelos.com

Kookboeken

Oké, nu ben ik misschien wat bevooroordeeld wanneer ik zeg dat je nooit genoeg kookboeken kan hebben. In my honest opinion is een kookboek ALTIJD een goed cadeau. Het is praktisch, voor iedereen wat wils en je hebt er prachtige exemplaren bij zitten die het ook fantastisch doen als koffietafelboek. Welke je deze Kerst moet halen? Dat leg ik je haarfijn uit in de blog: De Beste Kookboeken van 2022 (tot zover).

Keukenschorten van Witloft

Laten we eerst even teruggaan naar de reden waarom ik vind dat je überhaupt een schort nodig hebt. Het lijkt misschien wat achterhaald en je ziet eigenlijk tegenwoordig (buiten de professionele keuken) niet zo heel veel mensen die een schort dragen tijdens het koken. Vanaf vandaag pleit ik ervoor. Niet alleen omdat deze van Witloft exorbitant leuk zijn, ook om je te vertellen dat dit dé manier is om een thuisdiner door te komen zónder dat je erbij zit alsof je die gebraden kippenpoot uit de onderkant van de vuilnisbak hebt getrokken. Zeg maar dag tegen de vlekken jus en afgesmeerde handen aan je kontzak. Ikzelf ben groot fan van de korte denim exemplaren, ze zijn stoer, comfi, sexy en makkelijk in de was, maar vergeet zeker niet je ogen te laten glijden over de schorten in samenwerking met Henk Schiffmacher, deze zijn awesome.

Witloft Denim Kort | €89,- | www.witloft.nl

Champagne Coupes

Want waarom zou je champagne in een flute willen schenken als er coupes bestaan?

Champagne coupes Sklum | 4 st. €19,95 | www.sklum.nl

Dolce & Gabbana Panetone

Hier kan ik kort en krachtig over zijn: HAVE YOU SEEN THEM? De Panetonne zelf zijn leuk, lekker, goed, maar denk er eens over na hoe goed deze verpakkingen het zouden doen als kleurdetail in je keuken? Of in de rest van je huis? Ja, precies. Zó chic. Potverdorie een koektrommel met stijl.

Dolce e Gabbana Panetonne | Klein €26,95 / Medium €34,95 / Groot €64,95 | Il Tartufo

Ooni Fyra Pizzaoven

Absoluut verkocht bij het zien van deze - 's werelds eerst draagbare - pizzaoven. Zie jij jezelf al staan deze zomer? Dat worden dinnerparty's 2.0.

Ooni Fyra pizza oven

Ooni Fyra 12 Wood Pellet Pizza Oven | €299,- | www.ooni.com

Mini KitchenAid Food Processor

Naast dat ‘ie verdomd cute is, zou ik ‘m ook als handig willen beschrijven. Met z’n compacte formaat geschikt voor dagelijks gebruik en beschikt over een krachtig vermogen. Even snel zelf een pesto maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Snel in de vaatwasser en done.

Mini Foodprocessor KitchenAid | €76,- | KitchenAid

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.