Danny doet de grote KASSA Pindasaus test!
Laten we bij het begin beginnen. Want wisten jullie dat er een verschil is tussen satésaus en pindasaus? De meeste mensen denken bij het woord satésaus direct aan pindasaus. Maar niets is minder waar. In feite is het zo dat iedere pindasaus een satésaus is, maar andersom niet. Typisch gevalletje elke wasbeer heeft een staart maar niet elke staart heeft een wasbeer. Volgen jullie ons nog?
Het zit zo: In principe is iedere willekeurige saus die je op je saté kunt doen een satésaus. Denk aan ketjap, hoisin of teriyaki, of pindasaus dus!
Nu gaat onze eigen Home Made Chef Danny – die overigens alles van de Indonesische keuken af weet – de pindasaustest doen voor KASSA. Je weet wel, dat programma van BNN/VARA. Hij is zelfs a.s. Zaterdag al op televisie te zien!
Danny maakt zijn eigen pindasaus, en gaat daarna verschillende merken kant en klare pindasaus testen. Dat wil je zien dus!
2 Mei, 19:00 op NPO1, Danny Jansen bij KASSA met de Pindasaus test.
Om alvast een beetje in de stemming te komen delen wij alvast de 3 lekkerste satérecepten:
1. Saté Udang. (garnalen)
Deze heerlijke saté gaat oh zo goed op de bbq, of gewoon lekker bij het avondeten. Klik op de foto om naar het recept te gaan.
2. Saté Babi. (schouderkarbonade)
Extra mals deze saté door het subtiele vet in de schouderkarbonade. Bak hem lekker heet op de BBQ en het vet smelt weg. Wat er overblijft is zó veel smaak! Klik op de foto om naar het recept te gaan.
3. Saté Sappie. (rundvlees)
Een allemansvriend, deze saté van rundvlees. Top met pindasaus, maar ook al heel lekker zonder. En lekker pittig dit recept! Klik op de foto om naar het recept te gaan.