Ingrediënten voor de saté udang:
- 16 grote gamba’s, gepeld en schoon
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 3 kemirinoten, gehakt en geroosterd
- 1 centimeter gemberwortel, geschild en geraspt
- ½ theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel laospoeder
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Extra benodigdheden:
Satéprikkers
Barbecue
Bereiden:
- Roer in een kom alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
Meng de garnalen erdoor en laat ze minstens 1 uur in de koelkast marineren. - Neem de garnalen uit de marinade en rijg ze aan 8 satéstokjes.
- Rooster de saté udang boven de barbecue of onder een hete grill in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Keer de stokjes regelmatig.
Tip: lekker om te serveren bij rijst en Atjar.
Het recept voor sate udang komt uit het boek: Eten met stokjes
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld