Ingrediënten voor de Pindang Koening:
- 600 g kabeljauwfilet
- 4 uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 cm laos
- 1 theelepel koenjit, kurkuma
- zonnebloemolie
- 750 ml water
- 5 tomaten
- 2 daun salam, Indisch laurierblad
- 1 theelepel asem, tamarindepasta
Extra nodig: Keukenmachine.
Bereiden:
- Snijd de kabeljauw in blokjes van 4 x 4 centimeter.
- Pel en snijd de uien en knoflook in stukken. Snijd de peper in stukjes. Maal de uien, knoflook, peper, laos en koenjit fijn in de keukenmachine.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit de gemalen ingrediënten op middelhoog vuur lichtbruin. Voeg het water toe en breng aan de kook.
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg samen met de daun salam en asem toe aan de pan. Laat 5 minuten tegen de kook aan trekken. Voeg de vis toe en breng opnieuw aan de kook. Roer voorzichtig, zodat je de kabeljauw niet kapot roert, en laat de vis in circa 5 minuten gaar worden.