Zoals alleen oma dat kan: DengDeng Ragi! Oftewel: gekruid gehakt met frietjeschips.

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Een recept dat is afgeleid van de dengdeng zoals mijn oma die maakte. In Indonesië gebruikten ze er heel dungesneden plakken rundvlees voor, die dan gekruid werden en gedroogd. Als het vlees goed droog was, werd het in olie gebakken. Hier in Holland droogde ze de plakken op een droogrek rond de kachel. Na verloop van tijd is die traditie bij ons buiten gebruik geraakt. Ik heb het vlees vervangen door rundergehakt, maar uiteraard wel dezelfde kruiden gebruikt. Als Hollands tintje doe ik er, nadat het is afgekoeld, frietjeschips doorheen.

Ingrediënten voor de DengDeng Ragi: 

  • 1 ui 
  • 5 tenen knoflook
  • zonnebloemolie 
  • 500 gram rundergehakt 
  • 2 theelepels ketoembar (korianderzaad) 
  • 2 theelepels djinten (komijnzaad) 
  • 2 theelepels ketjap manis 
  • 2 eetlepels suiker 
  • 1 zakje frietjeschips

Extra nodig: Wok. 

Bereiden: 

  1. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en rul het gehakt. Voeg de ui, knoflook, ketoembar en djinten toe en meng goed door elkaar.
  3. Breng het gehakt op smaak met ketjap en suiker en meng de frietjeschips erdoor.

 

Tip: Maak het gehakt extra pittig door wat gesnipperde rode peper eraan toe te voegen. Lekker met witte rijst. 

 

Dit recept komt uit het boek Zoals Alleen Oma Dat Kan van Danny Jansen. En die koop je hier!

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen