zelf tortilla's maken

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Zelf tortilla's maken HMC

Ingrediënten voor zelf tortilla's maken

patentbloem
zout
bakpoeder
lauwwarm water
zonnebloemolie
Eventueel gedroogde kruiden of specerijen (Marokkaanse kruiden, kerrie, oregano)

Bereiding

  1. Zeef de bloem, het bakpoeder, (specerijen naar wens) en een flinke snuf zout boven de mengkom.
  2. Meng 5 eetlepels zonnebloemolie en beetje bij beetje het lauwwarme water doorheen en kneed dit tot een gladde deegbal.
  3. Laat het deeg in de mengkom met een vochtige theedoek een half uurtje rusten.
  4. Verdeel het deeg in 10 gelijke bolletjes deeg, rol hiervan bolletjes en meng deze in een kom met 1 eetlepel van de zonnebloemolie zodat ze van buiten bedekt zijn.
  5. Rol de bolletjes met een deegroller uit tot 10 zo dun mogelijke tortilla's van ongeveer 20 cm diameter.
  6. Verwarm een koekenpan op hoog vuur en bak de tortilla ongeveer 30 seconden aan beidde kanten.
  7. Bewaar de tortilla's tot je ze wilt eten onder een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen. Maar ze kunnen ook direct worden gegeten.

Tip! De tortilla's kunnen ook van te voren worden gemaakt. Je kan ze opnieuw opwarmen in de oven of in de pan. Bewaar de tortilla's buiten de koelkast en dek ze goed af met folie.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen