Altijd al eens zelf köfte willen maken? Dit is je kans! Hieronder het recept voor heerlijke lamsköfte met frisse yoghurt-muntsaus.
Ingrediënten voor de Lamsköfte:
- 500 g lamsgehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- snuf zout
- 5 takjes bladpeterselie, gehakt
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 ei
- 75 gram panko
- olijfolie
- 150 gram griekse yoghurt
- 50 mililiter extra virgine olijfolie
- 4 takjes munt, blaadjes aan fijne reepjes gesneden
- peper
Bereiden:
- Meng het lamsgehakt met de komijnpoeder, chilipoeder, snuf zout, bladpeterselie, knoflook, rode ui, ei en panko. Kneed goed door en vorm er 8 langwerpig gevormde gehaktballen van, die je aan een satéprikker spiest.
- Maak van de Griekse yoghurt, extra virgine olijfolie, munt, peper en zout een frisse dip voor bij de köfte.
- Grill de köfte in circa 10 minuten gaar en draai ze regelmatig om tijdens het grillen. Serveer met de dip.
Tip: Lekker met Tabouleh of bijvoorbeeld een griekse salade met fêtakaas.
In samenwerking met: