Konfijten moeilijk? Nee hoor, je moet alleen even weten hoe. Home Made Chefs legt het je uit. Door dit recept maak jij straks zelf thuis heerlijke gekonfijte zalm met groene groenten.
Ingrediënten voor de gekonfijte zalm:
- 2 x 200 gram wilde zalm met huid
- snufje zeezout
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1/2 citroen, in schijfjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 500 mililiter goede lichte olijfolie
- 100 gram groene aspergetips
- 150 gram haricots verts
Extra nodig: Kleine ovenschaal, keukenthermometer, keukenpapier
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 80 graden.
- Bestrooi de zalm aan beide zijden met wat zeezout. Plaats de sjalotten, schijfjes citroen en de knoflook in een ovenschaal. Leg de zalmfilets hier bovenop.
- Verwarm de olijfolie in een sauspan tot circa 50 graden, of totdat de olie met je vinger warm aanvoelt. Overgiet de zalm met de olijfolie en zorg ervoor dat de deze net onder staan. Zet circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aspergetips en haricots verts in circa 10 minuten beetgaar.
- Haal de zalm voorzichtig uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de zalm met de groene groente.
Tip: gebruik de andere helft van de citroen in je water voor een verfrissend drankje.