Perfect voor op je - vega - borrelplank en verre familie van de nieuwe TikTok trend: een butter board. De whipped ricotta kan je van te voren maken en de tomaatjes schuif je de oven in en heb je weinig omkijken meer naar. Eet het met boerenbrood, flatbread, pita of scrocchi. Deze laatste is overigens de favoriet voor op de borrelplank. Tip! Bij de Albert Heijn hebben ze fantastische scrocchi met truffel.
Ingrediënten voor Whipped ricotta dip met cherrytomaatjes
Benodigdheden
Garde, ovenschaal, bakpapier, schaal of bord
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 250℃. Verdeel de tomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat, drizzle met 1 el olijfolie. Ris de tijm van de takjes en strooi deze samen met wat grof zeezout over de tomaatjes. Rooster in de oven voor 15-20 minuten.
- Klop de ricotta met een garde door elkaar en breng op smaak met peper en zout (voeg eventueel ook nog wat parmezaan en citroensap toe). Verdeel over het midden van een schaal.
- Schep de geroosterde tomaatjes in het midden van het ricottamengsel. Verdeel de rest van de olijfolie en de honing over de ricotta en tomaatjes en bestrooi met geroosterde pijnboompitjes.
Ps. Wil je het geheel nog iets meer 'whipped' meng dan de ricotta in een keukenmachine eventueel met een klein scheutje slagroom.