Ingrediënten voor Wentelteefjes 2.0 met hangop
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- Theedoek
- Oven
- Springvorm
- Keukenmachine
- Kookpannetje
- Mixer met garde
Bereiding
- Giet de yoghurt in een schone theedoek die je eerst goed hebt uitgespoeld met warm water zonder sop.
- Vouw de doek dicht, en knoop er een touwtje aan vast. Je kunt de yoghurt nu ophangen op een koele plek met een bakje eronder voor het lekvocht. Voor het beste en stevigste resultaat laat je het 24 uur uithangen.
- Snijd van het brood 8 plakken van 1 ½ cm dik, leg ze uit op je werkblad en laat deze een paar uurtjes uitdrogen op kamertemperatuur.
- Klop de slagroom lobbig met de suiker en spatel deze door de uitgehangen yoghurt. Houd je van wat minder zoet? Dan zou je de suiker ook kunnen verminderen.
- Meng de melk met het ei, de kaneelpoeder en de poedersuiker.
- Smelt in een pan op laag vuur de roomboter, drenk het brood 1 minuut in de melk en leg ze in de gesmolten maar niet bruine boter. Bakken op laag vuur is de truc voor goed gare, goudbruin wentelteefjes.
- Keer ze naar ca. 4 minuten om en bak de andere kant ook bruin. Word de boter te donker, kun je tussendoor gewoon naast het wentelteefje een extra klontje boter laten zakken.
- Bak zo alle wentelteefjes, je kan ze tussendoor warmhouden in een oven van 70-80 graden zodat je met het hele gezin tegelijk warme wentelteefjes kunt eten.
- Serveer de wentelteefjes met de hangop, en voeg als je dit lekker vind vers fruit eraan toe.
print recept