Vrolijk pasen met deze oeufs en cocotte.

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten:

  • 4 sneden oud brood
  • Scheutje olijfolie
  • 25 gram platte peterselie
  • 2 eetl olijfolie
  • Peper en zout, naar smaak
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • 4 eieren

Extra nodig: 4 kleine ovenschaaltjes. 

Bereiden:

  1. Maak de broodsoldaatjes; Snijd het oude brood in reepjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de reepjes brood met een beetje olijfolie en bak ze in 5 tot 10 minuten af in de oven op 180°C tot ze goudbruin en krokant zijn. 
  2. Maak een groene olie door de peterselie en 2 eetlepels olijfolie samen te pureren en breng de olie op smaak met peper en zout.
  3. Vet de cocottes in met een beetje olijfolie. Verdeel onderin de cocottes een lepel crème fraîche, de groene olie en fijngesneden bieslook. Laat in ieder cocotte voorzichtig een ei glijden zodat de dooier mooi heel blijft.
  4. Gaar de cocottes in 7 tot 10 minuten op 180°C afhankelijk van hoe gaar je de dooier graag wil hebben. 
  5. Serveer de cocottes met de broodsoldaatjes. 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen