Ingrediënten:
- 4 sneden oud brood
- Scheutje olijfolie
- 25 gram platte peterselie
- 2 eetl olijfolie
- Peper en zout, naar smaak
- 4 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
- 4 eieren
Extra nodig: 4 kleine ovenschaaltjes.
Bereiden:
- Maak de broodsoldaatjes; Snijd het oude brood in reepjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de reepjes brood met een beetje olijfolie en bak ze in 5 tot 10 minuten af in de oven op 180°C tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Maak een groene olie door de peterselie en 2 eetlepels olijfolie samen te pureren en breng de olie op smaak met peper en zout.
- Vet de cocottes in met een beetje olijfolie. Verdeel onderin de cocottes een lepel crème fraîche, de groene olie en fijngesneden bieslook. Laat in ieder cocotte voorzichtig een ei glijden zodat de dooier mooi heel blijft.
- Gaar de cocottes in 7 tot 10 minuten op 180°C afhankelijk van hoe gaar je de dooier graag wil hebben.
- Serveer de cocottes met de broodsoldaatjes.