Dit gerecht is voor de echte diehards voor wie het nooit pittig genoeg kan zijn. Voor de durfallen onder ons. Home Made Chef Danny Jansen maakt samen met oma Irene (en 17 rode pepertjes) dit heerlijke spicy varkensvlees!
Ingrediënten voor het pittige vakensvlees:
- 500 gram varkensvlees of hamlappen
- 2 uien
- 6 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 7 rode pepers
- 10 rode rawits (kleine pittige pepertjes)
- 1 theelepel gemberpasta
- zonnebloemolie
- 2 serehstengels (citroengras)
- 7 daun djeroek poeroet (limoenblad, te verkrijgen in de toko)
- 1 theelepel suiker
Extra nodig: foodprocessor, wok.
Bereiden:
- Snijd het vlees in blokjes.
- Pel en snijd de uien en knoflook in stukjes.
- Snijd de tomaten en pepers in stukjes.
- Maal voor de boemboe de uien, knoflook, pepers, tomaten en gemberpasta tot pasta in een foodprocessor.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak de boemboe met de sereh en daun djeroek poeroet circa 5 minuten.
- Voeg het vlees en de suiker toe en stoof het vlees in circa 15 minuten gaar.
Tip: Lekker met witte rijst en zoetzuur van komkommer, of atjar.
Dit recept komt uit het boek "Zoals alleen oma dat kan" van Danny Jansen. En die koop je hier