Ingrediënten voor de mexicaanse wok:
- 1 rode paprika
- ½ bos koriander
- 1 avocado
- 1 tomaat
- 1 kleine rode ui
- 2 runderworstjes
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 100 gram diepvries erwtjes (ontdooid)
- 150 gram maïskorrels uit blik
- 200 gram kidneybonen
- 2 eetlepels crème frâiche
- 100 gram tortillachips naturel
Bereiden:
- Halveer de paprika in de lengte, snijd de paprika in kleine blokjes.
- Pluk en hak de koriander.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes.
- Pel de rode ui en snijd in dunne ringen.
- Snijd de worstjes in stukjes van 3 centimeter.
- Verhit een scheutje olie in de wok en bak de worstjes in circa 4 minuten rondom goudbruin. Voeg tijdens het bakken de Mexiaanse kruiden toe.
- Voeg de paprika en erwtjes toe. Bak kort mee voeg de maïs en kidneybonen toe.
- Serveer de Mexicaanse wok met gehakte koriander, blokjes avocado, tomaat, rode uiringen, crème fraîche en tortillachips.
print recept