De ultieme weekendsnack en tevens favoriet van jong en oud. Het allerleukste: het is nog gezond ook.
Ingrediënten voor Vietnamese springrolls met pindasaus
Benodigdheden
kookpan
Bereiding
- Kook de udon noedels volgens de verpakking. Spoel daarna af met koud water en zet opzij.
- Week een rijstvel in een kom met lauw water voor ongeveer een ½ minuut. Leg het op een snijplank of werkblad. Beleg het midden met de noedels, paprika, komkommer, wortel, lente ui en rettich. Scheur een aantal blaadjes munt af en leg deze op de groenten, samen met een aantal grof gehakte pinda's. Sla de voorzijde over de vulling, vouw ook de zijkanten naar binnen zodat er een soort enveloppe ontstaat en rol het daarna strak op. Ga uit van circa 5 rolletjes per persoon voor een vullende maaltijd.
- Meng de pindakaas, knoflook, sojasaus, honing, rijstazijn, sriracha en het water in een kommetje tot een saus en serveer bij de springrolls.