Ingrediënten voor Lekker voor de koude winterdagen; Vietnamese pho
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Soeppan
- Schuimspaan
- Bakpan
- Kleine kookpan
Bereiding
- Snijd de ui en runderriblap in grove stukken bak dit in een braadpan mooi bruin aan.
- Snijd de gember in dikke plakken en rooster deze samen met de steranijs, kaneelstokjes en kardemompeulen in een aparte koekenpan aan tot het begint te geuren (zorg dat je een klein scheutje olie gebruikt dan komt er meer smaak vrij ui de specerijen).
- Voeg de specerijen toe aan de braadpan, giet de bouillon hierop en breng het geheel aan de kook.
- Laat dit ongeveer 2 uur koken op laag vuur. Schep telkens het schuim en vet weg met een grote soeplepel.
- Kook de noedels gaar volgens de verpakking, en pluk de koriander.
- Snijd de rode ui en de bosui in dunne ringetjes, en de limoen in partjes.
- Na 2 uur controleer je de smaak van de pho en als het te heftig wordt schep je de specerijen eruit.
- Breng de bouillon op smaak met de suiker, sojasaus en vissaus en laat de pho ondertussen enkele minuten inkoken op laag vuur.
- Bak ondertussen je kogelbiefstuk om en om in de pan ca. 3 minuten per kant.
- Verdeel de noedels over de soepkommen, daarop het vlees met de bosuitjes en verdeel de rest van de garnituren (koriander, sriracha, taugé, limoen) in de kom en schenk de hete bouillon erover.
Hier vinden jullie nog veel meer warme soepen voor in de koude winterdagen.