Ingrediënten voor Lekker soepje: Vichyssoise van aardappel en prei met knoflooktoast
Benodigdheden
Staafmixer
Zeef
Thee-ei (handig voor het bestrooien met kerriepoeder)
Bereiding
- Smelt de boter in een ruime soeppan, fruit hierin het gesneden prei-wit, de ui, laurier en iets later ook de aardappelblokjes. Blus af met de groentebouillon, melk en room. Laat dit op laag vuur pruttelen tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en wrijf hem indien nodig door een zeef, de soep moet glad zijn. Koel de soep terug.
- Smeer de sneetjes boerenbrood in met de knoflooktenen en besprenkel ze met olijfolie en peper en zout. Bak de broodjes goudbruin en krokant in de oven op 180 °C graden.
- Serveer de vichyssoise met de knoflooktoast en de groene preireepjes en een snufje kerriepoeder bovenop.
Tip: de soep wordt lekkerder als deze een nachtje afgedekt in de koelkast heeft gestaan. Vind je de soep te dik, verdun hem dan met extra bouillon, melk of room.
Uit het boek: Vega Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld