Lekker soepje: Vichyssoise van aardappel en prei met knoflooktoast

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

vichyssoise van aardappel

Ingrediënten voor Lekker soepje: Vichyssoise van aardappel en prei met knoflooktoast

boter
preien, alleen het wit in ringen gesneden
ui, gesnipperd
blad laurier
kruimige aardappel, geschild en in blokjes gesneden
groentebouillon
melk
kookroom
Peper en zout, naar smaak
boerenbrood
knoflook, schoongemaakt
Olijfolie
klein stukje prei, het groen, in fijne reepjes gesneden
kerriepoeder

Benodigdheden

Staafmixer
Zeef
Thee-ei (handig voor het bestrooien met kerriepoeder)

Bereiding

  1. Smelt de boter in een ruime soeppan, fruit hierin het gesneden prei-wit, de ui, laurier en iets later ook de aardappelblokjes. Blus af met de groentebouillon, melk en room. Laat dit op laag vuur pruttelen tot de aardappel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en wrijf hem indien nodig door een zeef, de soep moet glad zijn. Koel de soep terug.
  2. Smeer de sneetjes boerenbrood in met de knoflooktenen en besprenkel ze met olijfolie en peper en zout. Bak de broodjes goudbruin en krokant in de oven op 180 °C graden.
  3. Serveer de vichyssoise met de knoflooktoast en de groene preireepjes en een snufje kerriepoeder bovenop.

Tip:  de soep wordt lekkerder als deze een nachtje afgedekt in de koelkast heeft gestaan. Vind je de soep te dik, verdun hem dan met extra bouillon, melk of room.

Uit het boek: Vega Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen