Ingrediënten voor Dagje vega: vegetarische tom ka soep
Benodigdheden
Bereiding
- Maak een kerrieolie: verhit de ui, knoflook en kerriepoeder in de zonnebloemolie. Laat dit niet verkleuren. Schenk het na 10 minuten door een zeef met een keukenpapiertje, zodat je alleen de gele kerrieolie overhoudt.
- Doe de kokosmelk en groentebouillon in een ruime pan. Voeg de laos, sereh, gember, pepertjes en de kaffirlimoen toe en breng de pan aan de kook, laat dit een kwartiertje pruttelen. Breng daarna de soep op smaak met de rietsuiker, het limoensap en zout. De soep mag niet inkoken, dus als je deze niet direct serveert haal hem dan van het vuur.
- Meng de taugé, bosuiringetjes, oesterzwam en sojaboontjes.
- Breng de geraspte courgette op smaak met de zoute sojasaus.
- Verdeel de courgette onderin de soepkommen, verdeel hierop de andere gemengde groenten. Schenk de hete soep over de groenten en maak de soep af met een lepel kerrieolie.
Tip: zorg voor hete soepkommen, dan blijft de soep langer warm en krijgen de groenten wat garing in de warme soep tijdens serveren.
Het recept voor de vegetarische tom ka soep komt uit het boek: Vega Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld