Pad Thai is al jaren mijn favoriete Thaise gerecht. In Thailand wordt Pad Thai voor je neus op straat klaar gemaakt. Het is ongelofelijk snel klaar en mega lekker. Toen ik het voor het eerst at in Bangkok was ik meteen verkocht! Bij thuiskomst werd Pad Thai mijn go to gerecht. Mijn moeder herinnerde mij hier gisteren nog aan, om de haverklap stond ik het te maken in de keuken. Nu, na aardig wat jaartjes Pad Thai maken heb ik al veel varianten geprobeerd. Omdat mijn moeder vegetarisch is en ik zelf ook wel vaker geen vlees wil eten maakte ik gisteren deze vegetarische variant. Normaal wordt de saus met vissaus bereid. Omdat dit niet vegetarisch is maakte ik het deze keer met andere sausjes. Kijk hieronder voor het recept voor 4 personen.
Ingrediënten voor Vegetarische pad thai met kipstuckjes
Bereiding
- Snijd de wortels in plakjes, de paprika in reepjes, de rode peper in ringen en de knoflook fijn.
- Doe de noedels in een bak of pan met zout en giet hier kokend water over, dek eventueel af en laat gaar weken.
- Doe een scheut olie (die goed tegen verhitting kan) in de wokpan, laat warm worden en bak hier de wortel en paprika in. Voeg vervolgens de rode peper en knoflook aan toe. Wok op hoog vuur. Schuif de groenten naar de zijkant van de pan. Breek de eieren in de pan en roer met je spatel tot een soort roer-ei. Meng met de groenten.
- Voeg de vegetarische kipstuckjes toe aan het mengsel in de wokpan en wok op hoog vuur mee. Doe dan de sambal, gembersiroop, sojasaus, ketjap manis, en het sap van 1 limoen erbij.
- Giet de noedels af in een vergiet en doe deze ook in de wokpan. Schep om.
- Stamp ondertussen de pinda’s fijn, snijd de koriander fijn en snijd de overige limoen in parten voor de garnering.
- Zet het vuur uit. Schep de pinda’s, en koriander voor een deel door de Pad Thai. Verdeel over de borden. Doe hier nog een beetje van de pinda’s en koriander overheen en serveer met de partjes limoen.