Ingrediënten voor Vegan groentelasagne
Benodigdheden
- Oven met bakplaat
- Ovenschaal
- Steelpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C en vet de ovenschaal in.
- Fruit de ui met de knoflook, Italiaanse groenten ±5 minuten in een beetje kokosolie. Voeg de tomatenpassata, tomatenpuree, vegan gehakt en de kruiden toe en roer door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper en laat dit 10 minuten pruttelen.
- Snijd de courgette in plakjes en doe dit 8 minuten in de oven.
- Verhit de kokosolie in een steelpannetje en voeg al roeren de bloem toe. Als het gebonden is, meng dan de edelgistvlokken erdoor en voeg beetje bij beetje de amandelmelk toe. Roer het steeds goed door tot je geen klontjes meer ziet. Voeg als het nodig is meer amandelmelk toe.
- Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met tomatensaus, lasagnevellen en de bechamelsaus. Ga zo door tot alles op is en eindig met de courgette en een laagje bechamelsaus.
- Beleg de lasagne als laatste met geraspte vegan kaas, pistachenoten, pompoenpitten en de basilicumblaadjes. Bak de lasagne in 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.
* Gebruik lasagnebladeren gemaakt van gele linzen en bruine rijst of pompen. Glutenvrij, rijk aan eiwitten en daarmee heb je een voedzame basis voor je lasagne!
* Heb je over? Neem het mee in een bakje voor de volgende dag of vries het in.