Ingrediënten voor de romige venkel-geitenkaasschotel:
- 3 takjes tijm, fijngehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 2,5 deciliter room
- Peper en zout, naar smaak
- 1 grote venkel
- 200 gram Charlotte aardappeltjes, voorgekookt in de schil
- Olijfolie
- 100 gram naturel geitenroomkaas
- 50 gram geraspte geitenkaas
Bereiden:
- Fruit in een steelpannetje zachtjes de tijm, sjalot en de knoflook in de boter. Laat dit niet kleuren en meng er, als de sjalot glazig is, de bloem doorheen en blijf roeren terwijl dit kort mee fruit.
- Voeg dan beetje voor beetje de koude room toe tot een gladde gebonden roomsaus ontstaat. De saus hoeft niet door te koken en mag meteen van het vuur. Breng de saus wel iets op smaak met peper en zout.
- Snijd de venkel in plakken en de voorgekookte aardappeltjes in kwarten.
- Smeer een ovenschaal in met olijfolie en schenk hierin de saus op de bodem. Leg om en om de venkelreepjes en aardappelstukjes in de ovenschaal. Als de ovenschaal vol ligt kun je de geitenkaas er bovenop verdelen. Bestrooi de ovenschaal met peper en zout en een klein beetje olijfolie.
- Bak de ovenschotel af in ongeveer 15 minuten op 190 graden tot het geheel goudbruin is.
print recept