Makkelijke Turkse pide met gehakt

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Afiyet olsun!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Makkelijke Turkse pide met gehakt

knoflook, fijngehakt
ui, gesnipperd
runder- of lamsgehakt
tomatenpuree
Cilogu kofte Harci kruiden
water
tomaat, in zo klein als mogelijke blokjes
paprika, verwijderd van zaadjes
spelt pizzadeeg, in 3 gelijke stukken
geraspte mozzarella
Optioneel: feta en koriander

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg vervolgens de köfte kruiden toe samen met het water. Doe ondertussen de paprika in de keukenmachine en pulseer kort tot je hele kleine stukjes krijgt. Haal uit de keukenmachine en zet opzij. Als het gehakt al het water heeft opgenoment pulseer je het gehakt kort in de keukenmachine.
  2. Bak de tomatenpuree kort aan in de pan en doe het gehakt erbij samen met de paprika en de tomatenblokjes.
  3. Leg de 3 stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de hoeken van de rechthoekige stukken deeg, zodat je ovalen krijgt. Beleg het midden van het deeg met mozzarella (laat 2 cm van de randen open). Verdeel het gehaktmengsel over de kaas.
  4. Bestrijk de uiteinden van de pide's met een beetje water en knijp deze dicht tot wanneer het gehaktmengsel begint. Vanaf hier vouw je de rand over het gehaktmengsel. Bak nu de pide in 10-15 minuten af in een voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt.

Optioneel: maak de pizza af met verkruimelde feta en fijngehakte koriander wanneer deze uit de oven komt.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.