Turkse broodpizza met hummus en ras el hanout kip

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

turks brood pizza

Ingrediënten voor Turkse broodpizza met hummus en ras el hanout kip

kippendijen, zonder vel en bot
ras el hanout
olijfolie
knoflook, schoon
rasp en sap citroen
olijfolie
komijnpoeder
paprikapoeder
Turks brood
groene paprika, in dunne reepjes
ui, in halve ringen gesneden
geraspte mozzarella
Diverse fijne slasoorten
granaatappel, pitjes

Benodigdheden

Peper en zout naar smaak
Keukenmachine

Bereiding

  1. Om de ras el hanout kip te maken, snijd je het kippendijenvlees in dunne reepjes en wrijf je de stukjes vlees goed in met de ras el hanout en 2 eetlepels olijfolie. Bak de kip in een koekenpan rondom gaar. Laat iets afkoelen.
  2. Om de hummus te maken pureer je de kikkererwten, tahin, knoflook, sap van 1 kleine citroen, 4 eetlepels olijfolie, komijnpoeder en paprikapoeder in de keukenmachine tot een glad mengsel. Breng dit op smaak met peper en zout.
  3. Snijd het Turkse brood horizontaal door de helft. Beleg de opengesneden delen met de paprikareepjes, ui, kippendijstukjes en mozzarella. Bak de broodpizza in circa 8 minuten af in een oven van 200°C graden tot het geheel mooi bruin gekleurd is.
  4. Maak ondertussen een mengsel van de diverse slasoorten, granaatappelpitjes, citroenrasp en olijfolie.
  5. Als de Turkse broodpizza klaar is kun je deze serveren met de salade en humus.

 

Het recept voor de Turkse broodpizza uit het boek: Pizza’s en Flammküchen

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen