Ingrediënten voor Turkse broodpizza met hummus en ras el hanout kip
Benodigdheden
Peper en zout naar smaak
Keukenmachine
Bereiding
- Om de ras el hanout kip te maken, snijd je het kippendijenvlees in dunne reepjes en wrijf je de stukjes vlees goed in met de ras el hanout en 2 eetlepels olijfolie. Bak de kip in een koekenpan rondom gaar. Laat iets afkoelen.
- Om de hummus te maken pureer je de kikkererwten, tahin, knoflook, sap van 1 kleine citroen, 4 eetlepels olijfolie, komijnpoeder en paprikapoeder in de keukenmachine tot een glad mengsel. Breng dit op smaak met peper en zout.
- Snijd het Turkse brood horizontaal door de helft. Beleg de opengesneden delen met de paprikareepjes, ui, kippendijstukjes en mozzarella. Bak de broodpizza in circa 8 minuten af in een oven van 200°C graden tot het geheel mooi bruin gekleurd is.
- Maak ondertussen een mengsel van de diverse slasoorten, granaatappelpitjes, citroenrasp en olijfolie.
- Als de Turkse broodpizza klaar is kun je deze serveren met de salade en humus.
Het recept voor de Turkse broodpizza uit het boek: Pizza’s en Flammküchen
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld