Ingrediënten voor de 'Tosti met gerookte zalm en avocado'
- 1 avocado
- Sap van een kwart citroen
- Peper en zout, naar smaak
- Paar takjes bieslook, in fijne ringetjes gesneden
- 3 eetlepel roomkaas
- 6 sneetjes wit casinobrood
- Olijfolie
- 100 gram gerookte zalm plakjes
Extra benodigdheden:
prikkers
Benodigdheden:
- De avocado halveren, de pit eruit halen en daarna het avocadovlees in plakken snijden. Besprenkel de avocadoplakken met citroensap en maak de plakjes op smaak met peper en zout.
- Meng de fijngesneden bieslook door de roomkaas, besmeer 4 van de boterhammen aan 1 zijde met de roomkaas. Beleg 2 met roomkaas besmeerde boterhammen met de gerookte zalmplakjes en beleg de andere 2 besmeerde boterhammen met de avocadoplakken. Stapel de boterhammen op elkaar en dek ze af met de laatste onbesmeerde boterham.
- Besprenkel de buitenkant van de tosti met olijfolie, grill daarna de tosti goudbruin.
- Snijd de tosti in kleinere stukjes en steek er een prikkertje doorheen.
Uit het boek:
Tosti's met een twist
Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld