Tosti met feta, tomaat, olijf en tzatziki

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

tosti met feta en tomaat

Ingrediënten voor Tosti met feta, tomaat, olijf en tzatziki

komkommer
zout
Griekse yoghurt
extra virgine olijfolie
knoflook, schoongemaakt en geraspt
rasp en sap van citroen
Peper en zout, naar smaak
fetablokjes
pomodori tomaten, in kleine blokjes gesneden
zongedroogde tomaten, in dunne reepjes gesneden
rode ui, schoongemaakt en in halve ringen gesneden
zwarte olijven zonder pit, in ringetjes gesneden
opengesneden pitabroodjes

Bereiding

  1. De zaadlijst van de komkommer verwijderen, daarna de komkommer op een grove rasp fijn raspen. De geraspte komkommer aanmaken met een beetje zout en dan in een zeef 5 minuten laten staan. Na 5 minuten het overtollige vocht uit de geraspte komkommer duwen.
  2. De uitgelekte komkommer rasp mengen met de Griekse yoghurt, 2 eetlepels extra vergine olijfolie, fijn geraspte knoflook en citroenrasp. De tzatziki op smaak maken met peper en zout.
  3. Meng de Fetablokjes, tomaatblokjes, gesneden zongedroogde tomaat, gesneden rode ui en zwarte olijvenringetjes. Maak aan met een klein beetje olijfolie, peper en zout en wat sap van een halve citroen.
  4. Vul de pitabroodjes met het mengsel, besprenkel de broodjes daarna nog rondom met olijfolie. Grill ze goudbruin.
  5. De overgebleven vulling kun je door een salade mengen als extra garnituur bij de tosti. Serveer de tosti met de tzatziki.

De tosti met feta, tomaat en olijf komt uit het boek: Tosti's met een twist

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.