Ingrediënten voor Tosti met feta, tomaat, olijf en tzatziki
Benodigdheden
Bereiding
- De zaadlijst van de komkommer verwijderen, daarna de komkommer op een grove rasp fijn raspen. De geraspte komkommer aanmaken met een beetje zout en dan in een zeef 5 minuten laten staan. Na 5 minuten het overtollige vocht uit de geraspte komkommer duwen.
- De uitgelekte komkommer rasp mengen met de Griekse yoghurt, 2 eetlepels extra vergine olijfolie, fijn geraspte knoflook en citroenrasp. De tzatziki op smaak maken met peper en zout.
- Meng de Fetablokjes, tomaatblokjes, gesneden zongedroogde tomaat, gesneden rode ui en zwarte olijvenringetjes. Maak aan met een klein beetje olijfolie, peper en zout en wat sap van een halve citroen.
- Vul de pitabroodjes met het mengsel, besprenkel de broodjes daarna nog rondom met olijfolie. Grill ze goudbruin.
- De overgebleven vulling kun je door een salade mengen als extra garnituur bij de tosti. Serveer de tosti met de tzatziki.
De tosti met feta, tomaat en olijf komt uit het boek: Tosti's met een twist
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld