Tomatenrisotto met burrata

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

pexels-karolina-grabowska-6659609.jpg
Foto: Karolina Grabowska

Ingrediënten voor Tomatenrisotto met burrata

tenen knoflook, fijngehakt
grote ui, gesnipperd
risotto rijst
witte wijn
groentebouillon
(cherry)tomaatjes, in grove stukken
parmezaanse kaas, geraspt
champignonnen, in plakken
basilicum
roomboter + extra voor het bakken
burrata

Benodigdheden

Kookpan

Bereiding

  1. Verhit de boter in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook kort. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer voorzichtig door tot de wijn volledig opgenomen is.
  2. Voeg de tomaten aan de bouillon toe en voeg lepel voor lepel de bouillon toe aan de risotto tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt 15-20 min. Eindig met een extra lepel bouillon bij de rijst, wanneer de risotto klaar is. Zo blijft het een smeuïg geheel.
  3. Roer zodra de risottorijst gaar is de champignons, Parmezaanse kaas, verse basilicum en een klontje boter door de rijst. Verwarm dit tot de kaas en de boter zijn gesmolten.
  4. Schep de rijst in borden en verdeel de burrata erop.

Tip! Eens iets anders proberen? Serveer 'm met steak bovenop voor een extra speciale variant.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen