Foto: Karolina Grabowska
Ingrediënten voor Tomatenrisotto met burrata
Benodigdheden
Kookpan
Bereiding
- Verhit de boter in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook kort. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer voorzichtig door tot de wijn volledig opgenomen is.
- Voeg de tomaten aan de bouillon toe en voeg lepel voor lepel de bouillon toe aan de risotto tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt 15-20 min. Eindig met een extra lepel bouillon bij de rijst, wanneer de risotto klaar is. Zo blijft het een smeuïg geheel.
- Roer zodra de risottorijst gaar is de champignons, Parmezaanse kaas, verse basilicum en een klontje boter door de rijst. Verwarm dit tot de kaas en de boter zijn gesmolten.
- Schep de rijst in borden en verdeel de burrata erop.
Tip! Eens iets anders proberen? Serveer 'm met steak bovenop voor een extra speciale variant.