Toast met gegrilde perziken en ricotta

Bereidingstijd: Minder dan 10 minuten
Het perfecte recept voor ontbijt, lunch of snack.
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Toast met gegrilde perziken en ricotta

meerzaden toast
perziken (liefst vers, anders blik)
ricotta
honing
pistachenootjes
tak verse basilicum

Benodigdheden

  • Zonnebloemolie
  • Peper en grof zeezout
  • Grillpan
  • IJsblokjes voor ijswater

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook en zet een kom met water en ijsblokjes klaar.
  2. Snijd op 3 plekken een kruisje in de perziken en snijd het kroontje er uit.
  3. Laat de perziken 1 minuut zakken in het kokende water en schep ze daarna meteen in het ijswater.
  4. Laat de perziken 5 minuten afkoelen in het ijswater, pel voorzichtig de schil eraf, halveer ze en verwijder de pit.
  5. Smeer de halve perziken in met een beetje olie en gril de perzikhelften ca. 3 minuten op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Draai en gril nog 1 minuut.
  6. Smeer de toasts in met de ricotta en verdeel daarop de perziken. Besprenkel met de honing.
  7. Garneer de toast af met de basilicum en de gehakte pistachenootjes.

We love perzik! Deze perzikentaart met mascarpone is to-die-for.

 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen