Ingrediënten voor Toast met gegrilde perziken en ricotta
Benodigdheden
- Zonnebloemolie
- Peper en grof zeezout
- Grillpan
- IJsblokjes voor ijswater
Bereiding
- Breng een pan met water aan de kook en zet een kom met water en ijsblokjes klaar.
- Snijd op 3 plekken een kruisje in de perziken en snijd het kroontje er uit.
- Laat de perziken 1 minuut zakken in het kokende water en schep ze daarna meteen in het ijswater.
- Laat de perziken 5 minuten afkoelen in het ijswater, pel voorzichtig de schil eraf, halveer ze en verwijder de pit.
- Smeer de halve perziken in met een beetje olie en gril de perzikhelften ca. 3 minuten op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Draai en gril nog 1 minuut.
- Smeer de toasts in met de ricotta en verdeel daarop de perziken. Besprenkel met de honing.
- Garneer de toast af met de basilicum en de gehakte pistachenootjes.
We love perzik! Deze perzikentaart met mascarpone is to-die-for.