TikTok trend alert: Butter Board met een HMC draai

Bereidingstijd: Minder dan 10 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Blijkbaar zijn 'charcuterie boards' van de een op de andere dag zwaar passé geworden. Nou moet ik bekennen dat er daarentegen geen haar op mijn hoofd zich bevindt die ook maar zou overwegen een plak Jamón Ibérico de Bellota links te laten liggen, maar verandering van spijs doet eten laten we maar zeggen. Vandaar ook dat we eens uitwijken en deze hippige TikTok trend met beide handen aanpakken. Een plank vol boter, met flink wat zout en andere krachtige smaakmakers is dan ook geen straf. Mijn (mede-)sterspeler van de dag was Nduja: een pittige, smeerbare varkensworst die zijn afkomst in Zuid-Italië vindt. Dat, wat citroenrasp, zout en basilicum maakt zo'n boterplank tot een gouden combinatie.

TL_L5865.jpg

Ingrediënten voor TikTok trend alert: Butter Board met een HMC draai

ongezouten roomboter
Zeezout
Nduja
citroen
blaadjes basilicum
Optioneel: eetbare bloemen

Bereiding

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen en smeer met een botermesje of achterkant van een lepel de boter uit over een borrelplank of bord.
  2. Bestrooi met zout, verdeel de nduja eroverheen samen met citroenrasp, basilicumblaadjes en eventueel eetbare bloemen. Serveer met vers boeren brood.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.