Blijkbaar zijn 'charcuterie boards' van de een op de andere dag zwaar passé geworden. Nou moet ik bekennen dat er daarentegen geen haar op mijn hoofd zich bevindt die ook maar zou overwegen een plak Jamón Ibérico de Bellota links te laten liggen, maar verandering van spijs doet eten laten we maar zeggen. Vandaar ook dat we eens uitwijken en deze hippige TikTok trend met beide handen aanpakken. Een plank vol boter, met flink wat zout en andere krachtige smaakmakers is dan ook geen straf. Mijn (mede-)sterspeler van de dag was Nduja: een pittige, smeerbare varkensworst die zijn afkomst in Zuid-Italië vindt. Dat, wat citroenrasp, zout en basilicum maakt zo'n boterplank tot een gouden combinatie.
Ingrediënten voor TikTok trend alert: Butter Board met een HMC draai
Bereiding
- Laat de boter op kamertemperatuur komen en smeer met een botermesje of achterkant van een lepel de boter uit over een borrelplank of bord.
- Bestrooi met zout, verdeel de nduja eroverheen samen met citroenrasp, basilicumblaadjes en eventueel eetbare bloemen. Serveer met vers boeren brood.