Ingrediënten voor Tarte tatin met courgette, honing en feta
Benodigdheden
Mandoline of scherp mes, oven, bakplaat, bakpapier, vork
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd de courgette in dunne plakken of gebruik hier een mandoline voor.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en schenk met een lepel - in de vorm van een slakkenhuis - honing op het bakpapier. Herhaal dit 3 keer. Leg hier in een rondje, dakpansgewijs, de courgetteplakken op. Maak het rondje dicht met een of twee plakken courgette. Zorg dat er ook wat honing onder de plakken courgette uitkomt.
- Rol het pizzadeeg uit en snijd hier 4 rondjes uit van ca. 12 cm in diameter. Leg deze over de courgette rondjes heen. Zorg dat ze ongeveer een cm uitsteken vanaf de courgette. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak in ongeveer 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven tot goudbruin.
- Draai de taartjes om en verkruimel de feta, pecannoten en tijm er overheen. Breng op smaak met zout en peper en serveer.
Tip! Vind je de taartjes niet goudbruin genoeg als je ze omdraait? Drappeer op de randjes wat extra honing en schuif ze nog voor een paar minuten extra de oven in.