Ingrediënten voor Rijk gevulde Tabouleh bulgursalade met krokant platbrood.
Benodigdheden
Pizzasteen voor in de oven (kan eventueel ook met een ovenplaat).
Bereiding
- Los de gist en suiker op in het lauwe water. Maak van de bloem en het lauwe mengsel een deeg. Je kunt dit met de hand kneden of met een keukenmachine. Laat het deeg als het elastisch aanvoelt een half uur rijzen onder een vochtige doek.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en kneed hier bollen van. Laat deze bollen nogmaals een kwartiertje rijzen. Als het deeg klaar is kun je dit op een bebloemde werkbank superdun uitrollen. Je bakt het deeg af, stuk voor stuk, op 250 °C op een pizzasteen of bakplaat in de oven. Dit duurt 3-5 minuten.
- Breng de bouillon samen met de bulgur aan de kook. Zorg dat dit op smaak is, de bulgur zal alle vocht opnemen en dus ook de smaak. Blijf regelmatig roeren en zet het vuur laag als de bouillon aan het koken is. Als de bulgur gaar is strijk je deze uit over een bord of schaal en laat je het licht afkoelen.
- Maak de salade door de bulgur te mengen met de peterselie, munt, bosui, groene peper en tomaat en breng op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie.
- Maak een frisse dip van de Griekse yoghurt met de knoflook, peper, zout en citroenrasp.
- Serveer de salade met het platbrood en de yoghurtdip.
Dit recept komt uit het kookboek: Vega Lekker.
Samenwerkingen: