Taartjes tijd! Tarte Tatin met roomijs.

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Dit appeltaartje wordt op zijn kop gebakken en is per toeval in 1889 bedacht in t Franse dorpje Lamotte- Beuvron, door de gezusters Stephanie en Caroline Tatin. Het lekkerste is als het taartje uit de oven direct geserveerd wordt. 

Ingrediënten: 

  • 2 eetl boter
  • 4 eetl appelstroop
  • 3 grote appel, geschild en in plakjes gesneden
  • 4 plakken bladerdeeg
  • Poedersuiker, ter garnering
  • 4 bollen roomijs
  • Slagroom, lobbig, naar wens
  • Takje munt

Extra nodig: 4 kleine anti-aanbak blikjes. 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smeer de bakblikjes in met ruim roomboter. 
  3. Verwarm de appelstroop zodat deze gemakkelijker uitvloeit. 
  4. Verdeel de appelplakjes dakpansgewijs op de appelstroop in de bakvormpjes. 
  5. Prik de bladerdeegplakjes in met een vork. Leg de plak bladerdeeg op de appelplakjes en stop de randjes in. 
  6. Bak de Tarte Tatin in circa 15 minuten goudbruin op 180C in de oven. 
  7. Laat de Tarte Tatin iets 5 afkoelen voordat je hem op een bord in éen keer omdraait. Pas hierbij weer op dat de appelstroop heet zal zijn. 
  8. Bestrooi de Tarte Tatin met wat poedersuiker en serveer hem met wat lekkere bollen vanille-ijs en slagroom.

Tip: Je kunt ook ander stevig fruit gebruiken zoals peer, perzik of ananas. 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen