Ingrediënten voor Swiss Victoria Roll met pistachevulling, vijgen en honing
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- Oven met bakplaat van 30 x 40 cm (of 2 x halve maat)
- Bakpapier
- Keukenmixer met garde
Bereiding
Kapsel:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg op een bakplaat een vel bakpapier en zet deze op de hoeken vast met wat beslag, olie of boter.
- Meng de bloem, custard, maïzena en het zout.
- Klop het eiwit los en voeg dan geleidelijk de suiker toe. Klop dit tot het mengel heel stijf is.
- Voeg dan in één keer de eidooiers toe, terwijl de keukenmachine op een lage stand draait. Laat dit zeer kort doormengen, 10 seconden is vaak genoeg.
- Spatel het bloemmengsel er kort door tot een homogene massa is ontstaan.
- Verdeel het biscuitbeslag ongeveer ½ cm dik over de bakplaat en strijk glad met een paletmes.
- Bak het in de oven in ca. 8-10 minuten gaar.
- Haal de biscuit van de bakplaat en laat het afkoelen op een rooster.
Vulling:
- Klop de boter met de suiker luchtig.
- Meng de mascarpone met de pistachecompound of -pasta en de honing en meng dit schep voor schep door de boter crème tot alles is gemengd tot een egale massa.
Afmaken:
- Leg het gebakken kapsel met de bruine kant naar beneden op de werkbank.
- Verdeel 2/3 van de pistache-mascarpone crème over het kapsel.
- Rol het kapsel strak op tot een rol van 30 cm breed.
- Leg de rol op een bakplaat of ander plateau en smeer de buitenkant met een spatel in met de rest van de crème.
- Bewaar de rol in de koelkast, maar serveer een beetje op kamertemperatuur.
- Garneer de rol af met de gesneden vijgen, gehakte pistache en drizzle de honing er overheen net voor het serveren.
print recept