Onder het mom van liever lui dan moe, maakten we deze sushi cupcakes. We besparen je het rollen!
Ingrediënten voor Sushi bake cupcake met zalm en surimi
Benodigdheden
muffinvorm (wij gebruikten een 12 stuks)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. En bereid de sushirijst volgens de verpakking
- Trek de surimisticks uit elkaar, zodat je draden krijgt. Snijd dit door de helft. Meng samen met de zalmblokjes, 2/3 bosui, siracha, kewpie mayonaise en sojasaus.
- Snijd de norivellen in 4 delen. Schep een eetlepel rijst in het midden van een 1/4 norivel en spreid over het midden uit met de achterkant van de lepel. dit zorgt ervoor dat het norivel zacht wordt, waardoor je het makkelijk de gaten van de vorm plaats. Herhaal dit 11 keer. Strooi over de rijst eventueel wat furikake.
- Schep nu in iedere cupcake een eetlepel van het zalm-surimimengsel en bak voor 10-15 minuten in de oven tot de zalm gaar is.
- Maak de cupcakes af met extra kewpie mayonaise, siracha, bosui, een stukje avocado en sesamzaadjes.