Sushi bake cupcake met zalm en surimi

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Onder het mom van liever lui dan moe, maakten we deze sushi cupcakes. We besparen je het rollen!
IMG_0779.jpg

Ingrediënten voor Sushi bake cupcake met zalm en surimi

sushirijst
surimisticks
zalmfilet, in blokjes
kewpie mayonaise
1 á 2 tl siracha
sojasaus
bosui, in ringen
norivellen
optioneel: furikake
avocado, in plakjes
sesamzaadjes

Benodigdheden

muffinvorm (wij gebruikten een 12 stuks)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. En bereid de sushirijst volgens de verpakking
  2. Trek de surimisticks uit elkaar, zodat je draden krijgt. Snijd dit door de helft. Meng samen met de zalmblokjes, 2/3 bosui, siracha, kewpie mayonaise en sojasaus.
  3. Snijd de norivellen in 4 delen. Schep een eetlepel rijst in het midden van een 1/4 norivel en spreid over het midden uit met de achterkant van de lepel. dit zorgt ervoor dat het norivel zacht wordt, waardoor je het makkelijk de gaten van de vorm plaats. Herhaal dit 11 keer. Strooi over de rijst eventueel wat furikake.
  4. Schep nu in iedere cupcake een eetlepel van het zalm-surimimengsel en bak voor 10-15 minuten in de oven tot de zalm gaar is.
  5. Maak de cupcakes af met extra kewpie mayonaise, siracha, bosui, een stukje avocado en sesamzaadjes.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen