Deze wokschotel is snel klaar en erg light. Kortom een complete maaltijd die in balans is. De sake en mirin geven een typische Japanse smaak met een licht zoetje. Zo zie je maar dat verantwoord, lekker en snel hand in hand kunnen gaan.
Ingrediënten voor Supersnel koken: teriyaki-kip-wok!
Bereiding
- Meng de sake met de mirin, sojasaus en de poedersuiker en laat circa 2 minuten inkoken. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water en schenk beetje bij beetje bij de kokende teriyakisaus tot de saus yoghurt dikte heeft.
- Snijd de kip in stukjes.
- Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge pan.
- Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de broccoli en de peultjes circa 2 minuten laat uitdampen.
- Snijd de lente-ui in schuine stukjes.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Wok de kip in 3 minuten rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan.
- Wok de peulen, broccoli, lente-ui en paprika. Wok circa 2 minuten, voeg de gebakken kip toe, wok kort mee en voeg de teriyaki-saus toe.
- Bestrooi de wokschotel met de geroosterde sesamzaadjes.
Tip: Maak dit gerecht nog lekkerder met witte rijst.