Supersnel koken: teriyaki-kip-wok!

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Deze wokschotel is snel klaar en erg light. Kortom een complete maaltijd die in balans is. De sake en mirin geven een typische Japanse smaak met een licht zoetje. Zo zie je maar dat verantwoord, lekker en snel hand in hand kunnen gaan.

Kip teriyaki wok

Ingrediënten voor Supersnel koken: teriyaki-kip-wok!

Ingrediënten teriyakisaus
sake
mirin
sojasaus
poedersuiker
aardappelzetmeel
Ingrediënten wokschotel
kippendijen zonder vel en bot
sesamzaad
broccoli
peulen
lente-ui
rode paprika

Benodigdheden

Bereiding

  1. Meng de sake met de mirin, sojasaus en de poedersuiker en laat circa 2 minuten inkoken. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water en schenk beetje bij beetje bij de kokende teriyakisaus tot de saus yoghurt dikte heeft.
  2. Snijd de kip in stukjes.
  3. Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge pan.
  4. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de broccoli en de peultjes circa 2 minuten laat uitdampen.
  5. Snijd de lente-ui in schuine stukjes.
  6. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  7. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Wok de kip in 3 minuten rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan.
  8. Wok de peulen, broccoli, lente-ui en paprika. Wok circa 2 minuten, voeg de gebakken kip toe, wok kort mee en voeg de teriyaki-saus toe.
  9. Bestrooi de wokschotel met de geroosterde sesamzaadjes.

Tip: Maak dit gerecht nog lekkerder met witte rijst.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen