Ingrediënten voor de salade:
- 10 groene asperges, geschild
- 1 handsinaasappel
- 2 eieren, hardgekookt
- 2 kropjes little gem
- 60 gram veldsla, gewassen
- 2 bosuitjes, in ringen gesneden
- 1 eetlepels dragonazijn
- 2 eidooiers
- 100 gram koude boterklontjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout, naar smaak
- 2 eetlepels hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
Extra nodig: Vuurvaste kom en garde.
Bereiden:
- Grill de groene asperges; besprenkel ze met olijfolie en grill ze rondom in een paar minuten gaar. Laat ze daarna afkoelen.
- Snijd de sinaasappel in partjes; Snijd rondom de schil weg en snijd dan tussen de vliesjes de partjes uit de sinaasappel. Vang het vocht op want dat heb je nodig in de sinaasappelsabayon.
- Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in kleinere stukken. Maak de salade door de little gem, veldsla en bosuiringetjes met elkaar te mengen.
- Klop au bain-marie een sinaasappelsabayon; Zet een pan water op het vuur waarboven een vuurvaste kom past. Weeg in de kom de dragonazijn af en doe er de 4 eidooiers en het opgevangen sinaasappelsap in. Klop dit luchtig en warm en als het schuimig is zet je het vuur uit en kun je er de boterklontjes een voor een rustig doorheen kloppen en als laatste de olijfolie.
- Dresseer de salade op de borden met de sinaasappelpartjes, gegrilde asperges, sabayon, gesneden ei en de geroosterde hazelnoten.
Tip: Lekker met geroosterde hazelnoten.