Ingrediënten voor de kip-cassoulet:
- 4 eetlepels olijfolie
- 350 gram kippendijfilet
- 100 gram bacon, in reepjes
- 1 ui, fijngehakt
- 175 gram kastanjechampignons, in plakjes
- peper
- 400 mililiter kippenbouillon
- 50 mililiter vloeibare slagroom
- 1 blik cannellinibonen (400g), afgespoeld en uitgelekt
Bereiden:
- Verhit de olijfolie in een ruime pan. Bak de kippendijfilet goudbruin aan. Schep uit de pan en zet apart.
- Bak de bacon, de ui en de kastanjechampignons 5 minuten totdat deze beginnen te kleuren. Breng op smaak met peper.
- Leg de kippendijfilet terug in de pan, voeg de kippenbouillon, de slagroom en de cannellinibonen toe en roer goed door.
- Stoof met de deksel de pan op zacht vuur in circa 20 minuten gaar.
Tip: Lekker met parelgort.