Hemels: stroopwafelbrownies

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
De hemel in een bakvorm
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

De hemel in een bakvorm: een correcte manier om deze brownies te omschrijven. Sterre: 'Brownies zijn voor mij de go-to zoetige snack als er mensen over de vloer komen. Ik verbaas me veelal over de snelheid waarmee deze toppers te bakken zijn. In max, max, max 10 minuten in elkaar geflanst en in dat half uurtje in de oven kun je natuurlijk gewoon even makkelijk die stofzuiger door het huis trekken - zelfs dweilen als je een afstammeling van mevrouw Helderder bent -, de keuken opruimen en de vaatwasser uit- en inladen. Zo ben je er helemaal klaar voor als de visite komt, ruikt je huis geweldig naar brownies en zijn ze eigenlijk niet meer weg te slaan, tot dat de brownies op zijn natuurlijk.

En omdat ze zo makkelijk en snel zijn, maak ik ze met enige regelmaat in alle varianten. Dit basisrecept is m'n favoriet, omdat ik bijna altijd alle ingrediënten al wel in huis heb. Alleen de pure chocolade is niet zo vanzelfsprekend. Om één of andere gekke reden verdwijnt-ie soms opeens, waarom geen idee: die repen houden het gewoon niet heel lang vol in ons keukenkastje. De stroopwafels had ik in huis, dus deze werden het slachtoffer en dat viel heel erg goed uit! Omdat ik wat betreft brownies meestal probeer te roeien met de riemen die ik heb, ging ik een paar weken geleden met Nutella aan de haal - and boy you also need to try these!

Ingrediënten voor Hemels: stroopwafelbrownies

boter (+ extra voor invetten bakvorm)
pure chocolade
kirstalsuiker
eieren
bloem
ongezoete cacaopoeder
zout
stroopwafels

Benodigdheden

Mixer met garde, oven en bakvorm van 20 x 30 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm goed in.
  2. Doe de boter en chocolade in een steelpannetje en smelt beide op middelhoog vuur. Blijf roeren om te voorkomen dat de chocolade verbrandt.
  3. Schenk de gesmolten boter en chocolade in een kom en doe hier de suiker bij. Klop het even goed door.
  4. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe terwijl je blijft kloppen.
  5. Doe tot slot de kristal suiker, bloem en cacaopoeder erbij in de kom en spatel het geheel tot een klontvrij brownie beslag.
  6. Breek de stroopwafel in kleine stukken en meng door het beslag.
  7. Stort het beslag in de bakvorm en verdeel het met een spatel over de hele vorm.
  8. Bak de brownies 30 minuten in het midden van de oven.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.