16 juni - Vaderdag
Het is weer Vaderdag en onze Home Made Chefs verrassen hun vaders vandaag met een aantal heerlijke, maar vooral stoere gerechten.
De allereerste Vaderdag werd in 1936 in Nederland gevierd, de Amerikanen waren ietsje eerder, zij vierden het al sinds 1910. Pas in 1972 is Vaderdag als een officiële feestdag bestempeld door president Richard Nixon, sindsdien vieren wij iedere derde zondag van juni Vaderdag. Niet overal ter wereld wordt Vaderdag op dezelfde dag gevierd. Onze zuiderburen vieren het iedere tweede zondag van juni en in Duitsland valt Vaderdag tegelijkertijd met Hemelvaart. Je vader een tripje naar Duitsland cadeau doen voor Vaderdag is overigens geen verkeerd idee, want daar vieren ze Vaderdag met speciale wandeltochten en een grote rugzak vol met bier.
Nu we het toch over cadeaus hebben, de stropdas is één van de meest gegeven Vaderdag cadeaus, naast aftershave en verschillende handige gadgets. Zelfgemaakte tekeningen en andere geknutselde items doen het ook altijd erg goed. In totaal geven we wereldwijd zo’n 13,3 biljoen euro uit aan onze vaders.
Ook worden er met Vaderdag heel veel kaarten gekocht en verstuurd. Hallmark heeft dit onderzocht en vijftig procent van de kaarten wordt gekocht voor onze vaders. Twintig procent daarvan wordt gekocht door hun echtgenotes.
Zo, genoeg weetjes en geschiedenis, nu wordt het tijd om onze smakelijke Vaderdag recepten met jullie te delen. Vandaag staat bij ons op het menu een stoere pulled pork burger, een zelfgemaakte pizza met shoarma, een Philly steak tosti en hieronder vinden jullie het recept voor crispy ribs uit de Airfryer.
Ingrediënten voor Stoere recepten voor Vaderdag
Benodigdheden
Bereiding
Griekse saus
- Pluk en hak de koriander fijn.
- Rasp de komkommer met de mandoline en meng met de koriander en de komijnpoeder. Roer vervolgens door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Crispy ribs
- Kook de witte rijst volgens de verpakking.
- Snijd de afgekoelde sparerib, met wat aanhangende saus.
- Klop de eieren los. Wentel de ribs door het tempurameel, vervolgens door het ei en dan door de panko.
- Verhit olie in de wok tot circa 180°C graden. Bak de ribben in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Het recept voor de crispy ribs komt uit: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld