Spicy chorizo tosti met avocado

Bereidingstijd: Minder dan 10 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

We zouden er omheen kunnend draaien en we zouden ook kunnen liegen om beter over te komen, maar net als bij 99% van de Nederlanders is de tosti een favoriet onder de lunchgerechten. Een klassieke versie is top, deze met chorizo is fantastisch!

Ingrediënten voor Spicy chorizo tosti met avocado

chorizo, in kleine blokjes
jalapeño (vers of uit potje), in kleine stukjes
rode ui, gesnipperd
tomaat (cherry of normaal), in stukjes
avocado, in plakjes
boterhammen, naar keuze
boter
cheddar, geraspt of plakken
Mozzarella, geraspt
Olijfolie

Benodigdheden

Koekenpan, platte spatel

Bereiding

  1. Bak in een scheutje olijfolie de chorizo en rode ui in 2-3 minuten knapperig. Verwijder het vruchtvlees van de tomaten of knijp ze gesneden uit, zodat het overtollige vocht niet mee de pan in gaat. Voeg de tomaten toe aan de chorizo en ui. Bak mee voor 1-2 minuten. Voeg een flinke scheut rode wijnazijn toe en laat sudderen tot de azijn is ingetrokken.
  2. Besmeer de boterhammen aan 1 kant met boter. Leg 4 boterhammen met met boter besmeerde kant op de snijplank en beleg deze met de cheddar en mozzarella. Verdeel het chorizomengsel over de met kaas belegde boterhammen. Verdeel de jalapenopepers en de plakken avocado over de boterhammen en klap dicht met de overgebleven boterhammen. Let op dat de met boter besmeerde kanten ook hier aan de buitenkant zit.
  3. Verwarm een schone koekenpan en bak de tosti aan beide kanten goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Let op! dit kan snel gaan.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen