We zouden er omheen kunnend draaien en we zouden ook kunnen liegen om beter over te komen, maar net als bij 99% van de Nederlanders is de tosti een favoriet onder de lunchgerechten. Een klassieke versie is top, deze met chorizo is fantastisch!
Ingrediënten voor Spicy chorizo tosti met avocado
Benodigdheden
Koekenpan, platte spatel
Bereiding
- Bak in een scheutje olijfolie de chorizo en rode ui in 2-3 minuten knapperig. Verwijder het vruchtvlees van de tomaten of knijp ze gesneden uit, zodat het overtollige vocht niet mee de pan in gaat. Voeg de tomaten toe aan de chorizo en ui. Bak mee voor 1-2 minuten. Voeg een flinke scheut rode wijnazijn toe en laat sudderen tot de azijn is ingetrokken.
- Besmeer de boterhammen aan 1 kant met boter. Leg 4 boterhammen met met boter besmeerde kant op de snijplank en beleg deze met de cheddar en mozzarella. Verdeel het chorizomengsel over de met kaas belegde boterhammen. Verdeel de jalapenopepers en de plakken avocado over de boterhammen en klap dicht met de overgebleven boterhammen. Let op dat de met boter besmeerde kanten ook hier aan de buitenkant zit.
- Verwarm een schone koekenpan en bak de tosti aan beide kanten goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Let op! dit kan snel gaan.