Wist je dat: in Italië Vongole een veelgemaakt gerecht is tijdens de feestdagen? Dus voor eenieder die op de valreep nog opzoek is naar een perfect hoofdgerecht (met een goed verhaal) voor je tweede kerstdag: here you go!
Ingrediënten voor Spaghetti vongole met cherrytomaatjes en gekleurde pepers
Bereiding
- Was de venusschelpen kort voor (bereiden en) serveren zorgvuldig met koud water om eventueel zand te verwijderen. Gooi beschadigde schelpen en schelpen die niet goed sluiten weg. Bewaar ze in de koelkast.
- Snijd de steeltjes van de chilipepers, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees van de chilipepers in dunne ringetjes. Pel de knoflook en snijd de teentjes in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie. Snijd de steeltjes en de blaadjes afzonderlijk van elkaar fijn. Bewaar de gesneden ingrediënten afgedekt in de koelkast.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Verwarm intussen de olijfolie in een grote koekenpan of een wok op medium vuur. Voeg de chilipeper, de knoflook en peterselietakjes toe en bak ze 1-2 minuten. Halveer intussen de cherrytomaatjes.
- Voed de gehalveerde cherrytomaatjes aan de pan toe en bak opnieuw 1-2 minuten.
- Voeg de venusschelpen aan de pan toe en schep goed om zodat de venusschelpen de smaken van de overige ingrediënten opnemen. Blus af met de witte wijn en laat zachtjes een paar minuten pruttelen totdat de venusschelpen open staan. Giet intussen de spaghetti af.
- Schep de venusschelpen uit de pan en houd ze apart; gooi de schelpen die nog dicht zijn weg. Stort de spaghetti in de pan en voeg de fijngesneden peterselieblaadjes toe. Schep goed om zodat alle ingrediënten goed vermengen.
- Verdeel de spaghetti over de borden en schep hier de venusschelpen op.