Ingrediënten voor de spaghetti Bolognese:
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 gram ontbijtspek, in reepjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, geschild en fijngehakt
- 1 winterpeen, geschild en in blokjes
- 300 gram half om gehakt
- Zout en peper
- 1 glas volle rode wijn
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 100 mililiter runderbouillon
- 200 mililiter volle melk
- 500 gram spaghetti
- Parmezaanse kaas, geraspt
Extra benodigdheden:
Zeef
Bereiden:
- Verhit de olijfolie in een ruime pan. Bak de ontbijtspek 2 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur lager en fruit de bleekselderij, ui, knoflook en de winterpeen 2 minuten en voeg dan de bleekselderij en winterpeen toe.
- Kneed het gehakt en voeg deze toe aan de pan. Bak in circa 3 minuten goudbruin.
Breng op smaak met zout en peper en blus af met de rode wijn. Laat 5 minuten zachtjes inkoken. - Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe en laat 60 minuten pruttelen op laag vuur, zonder deksel op de pan. Voeg de melk toe en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng ondertussen een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook.
Kook de spaghetti al dente en bewaar wat kookvocht. - Roer de spaghetti en enkele eetlepels kookvocht door de saus en garneer met Parmezaanse kaas.
Uit het boek: Slow Cooking
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld